Kabeljauw met geroosterde krieltjes, sperziebonen, peentjes en rozemarijn
- 30 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
- 150 gram kabeljauw
- 200 gram krieltjes
- 100 eetlepel(s) olijfolie
- 3 gram rozemarijn
- 200 gram sperziebonen
- 125 gram waspeen
- 300 gram kabeljauw
- 400 gram krieltjes
- 100 eetlepel(s) olijfolie
- 5 gram rozemarijn
- 400 gram sperziebonen
- 250 gram waspeen
- 450 gram kabeljauw
- 600 gram krieltjes
- 200 eetlepel(s) olijfolie
- 8 gram rozemarijn
- 600 gram sperziebonen
- 375 gram waspeen
- 600 gram kabeljauw
- 800 gram krieltjes
- 200 eetlepel(s) olijfolie
- 10 gram rozemarijn
- 800 gram sperziebonen
- 500 gram waspeen
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Pluk de rozemarijntakjes. Pureer de afgemeten olijfolie met de rozemarijntakjes tot een groene kruiden olie met een staafmixer. Boen/was de krieltjes en halveer in de breedte. Spoel de boontjes, snijd de puntjes eraf en halveer ze. Snijd de waspeen in grove stukken.
Meng de krieltjes met 2/3 van de rozemarijnolie en breng op smaak met peper en zout. Leg ze in een ovenschaal en bak in de oven voor 15 minuten.
Breng in een kookpan ruim water met zout aan de kook. Kook de groentes beetgaar in ca 5 minuten en houd ze warm in een pan met deksel na het afgieten.
Meng de kabeljauwfilet met de rest van de rozemarijnolie en bestrooi met peper en zout. Leg de lengfilet na de baktijd van de aardappeltjes op de aardappelen en bak het geheel samen nog 10 minuten in de oven.
Schep de krieltjes op het bord en schep de gekookte groentes erop. Leg de kabeljauwfilet in het midden erop. Breng op smaak met peper en zout.