Kabeljauw met gegrilde spitskoolsteak en spaghetti
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 stuk(s) eieren
- 150 gram kabeljauw
- 0.5 theelepel(s) kurkuma
- 50 gram rucola
- 0.5 stuk(s) spitskool
- 75 gram tagliatelle
- 1 stuk(s) eieren
- 300 gram kabeljauw
- 1 theelepel(s) kurkuma
- 100 gram rucola
- 1 stuk(s) spitskool
- 125 gram tagliatelle
- 2 stuk(s) eieren
- 450 gram kabeljauw
- 1.5 theelepel(s) kurkuma
- 150 gram rucola
- 1.5 stuk(s) spitskool
- 200 gram tagliatelle
- 2 stuk(s) eieren
- 600 gram kabeljauw
- 2 theelepel(s) kurkuma
- 200 gram rucola
- 2 stuk(s) spitskool
- 250 gram tagliatelle
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 140°C. Snijd de spitskool in de lengte in 10 gelijke stukken, laat de kern zitten zodat alle bladeren bij elkaar blijven. Is je spitskool kleiner? Snijd deze in minder stukken, maar zorg dat je een gelijk aantal voor iedere persoon hebt. Smeer de spitskool in met olijfolie. Bestrooi met peper en zout en de kurkuma.
Snijd de kabeljauw in porties voor het aantal personen, verwijder indien nodig de graatjes. Smeer de kabeljauw in met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Was de rucola. Snijd de helft van de rucola zeer fijn.
Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Grill de spitskool per 2-3 stuks. Leg ze na het grillen op een bakplaat in de oven om ze warm te houden en verder te laten garen. Breng ondertussen in een kookpan ruim water met zout aan de kook. Kook na het grillen van de spitskool de tagliatelle (of spaghetti) volgens de verpakking beetgaar.
Verhit dezelfde grillpan op middelhoog vuur. Grill de kabeljauw om en om in ca 6 minuten gaar. Controleer of de vis gaar is door er licht op te duwen, als de lamellen loskomen is de vis gaar.
Giet de tagliatelle af en bewaar wat kookvocht. Schep de tagliatelle terug in de pan, voeg het ei en de fijngesneden rucola toe. Zet de pan op een laag vuur en blijf doorroeren tot het ei begint de stollen. Voeg indien nodig wat extra kookvocht toe. Breng de tagliatelle op smaak met peper en zout.
Serveer de tagliatelle opgerold op de spitskoolsteak en daarbij het stukje gegrilde kabeljauw. Garneer met de rest van de rucola.