Italiaanse zoete aardappelstamppot met een rookworstje
Vlees

Italiaanse zoete aardappelstamppot met een rookworstje

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 5 gram basilicum
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 35 gram olijfringetjes
  • 1 gram rookworst
  • 100 gram snacktomaatjes
  • 300 gram zoete aardappel
  • 10 gram basilicum
  • 2 stuk(s) korte prei
  • 75 gram olijfringetjes
  • 2 gram rookworst
  • 150 gram snacktomaatjes
  • 600 gram zoete aardappel
  • 15 gram basilicum
  • 3 stuk(s) korte prei
  • 110 gram olijfringetjes
  • 3 gram rookworst
  • 250 gram snacktomaatjes
  • 900 gram zoete aardappel
  • 20 gram basilicum
  • 4 stuk(s) korte prei
  • 150 gram olijfringetjes
  • 4 gram rookworst
  • 400 gram snacktomaatjes
  • 1200 gram zoete aardappel

Bereidingswijze

Stap 1

Breng een kookpan met ruim water en zout aan de kook. Schil de zoete aardappelen en snijd deze in grove blokken. Kook de zoete aardappelen in ca 20 minuten gaar. Verwarm de rookworst volgens de verpakking.

Stap 2

Halveer de snacktomaatjes. Snijd de basilicum in brede reepjes. Halveer de prei in de lengte, was en snijd in halve dunne ringen.

Stap 3

Verhit de olijfolie in een hapjespan. Bak de tomaatjes en prei voor ca. 4 minuten. Voeg de olijfringetjes en de verse basilicum toe en verwarm deze kort mee. Houd de groenten op een laag vuurtje warm tot de zoete aardappelen gaar zijn.

Stap 4

Controleer of de zoete aardappelen gaar zijn. Prik met een vork erin, als de aardappel breekt zijn ze gaar. Giet de zoete aardappelen af.

Stap 5

Voeg de groenten toe aan de gekookte zoete aardappelen en stamp het geheel tot een grove stamppot. Breng op smaak met peper en zout en serveer met het rookworstje.