Italiaanse lasagne
Vegan

Italiaanse lasagne

  • 40 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 2 theelepel(s) agave siroop
  • 100 gram bospeen
  • 0.5 stuk(s) courgette
  • 1 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 3 stuk(s) lasagnevellen
  • 1 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 200 gram tomaatjes
  • 75 gram vegan kaas
  • 4 theelepel(s) agave siroop
  • 200 gram bospeen
  • 1 stuk(s) courgette
  • 2 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 6 stuk(s) lasagnevellen
  • 2 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 400 gram tomaatjes
  • 150 gram vegan kaas
  • 6 theelepel(s) agave siroop
  • 300 gram bospeen
  • 1.5 stuk(s) courgette
  • 3 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 9 stuk(s) lasagnevellen
  • 3 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 600 gram tomaatjes
  • 225 gram vegan kaas
  • 8 theelepel(s) agave siroop
  • 400 gram bospeen
  • 2 stuk(s) courgette
  • 4 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 12 stuk(s) lasagnevellen
  • 4 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 800 gram tomaatjes
  • 300 gram vegan kaas

Tip

Een hele handige tip om sneller aan tafel te kunnen: gaar je lasagnevellen voordat je deze in de ovenschaal doet. Hoe je dit doet? Breng een grote pan water aan de kook met een paar druppels olie. Voeg de lasagnevellen een voor een toe aan de pan en kook ze in circa 8 minuten gaar.

Chef Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Stap 2

Snipper de ui. Was de courgette en bospeen en snijd beiden in blokjes.

Stap 3

Verhit wat olie in een grote hapjespan en fruit de ui. Voeg na 5 minuten de bospeen en courgette toe en bak 10 minuten mee.

Stap 4

Voeg de tomaten, paprikapoeder, Italiaanse kruiden, agave siroop, peper en zout toe en roer geheel. Laat 15 minuten pruttelen op laag vuur.

Stap 5

Tijd om de lasagne te bouwen! Neem een grote ovenschaal en schep een paar lepels van de saus in de schaal. Leg de lasagnevellen erop. Herhaal dit twee keer en maak af met de geraspte kaas. Doe de schaal in de oven en bak 30 minuten tot de bovenkant mooi goudbruin kleurt.

Stap 6

Verdeel de lasagne over de borden.