Indonesische makreel
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 stuk(s) Shanghai paksoi
- 125 stuk(s) gerookte makreel
- 15 gram penang pasta
- 75 gram speltnoedels
- 150 gram waspeen
- 2 milliliter water
- 2 stuk(s) Shanghai paksoi
- 250 stuk(s) gerookte makreel
- 25 gram penang pasta
- 150 gram speltnoedels
- 300 gram waspeen
- 4 milliliter water
- 3 stuk(s) Shanghai paksoi
- 375 stuk(s) gerookte makreel
- 35 gram penang pasta
- 225 gram speltnoedels
- 450 gram waspeen
- 6 milliliter water
- 4 stuk(s) Shanghai paksoi
- 500 stuk(s) gerookte makreel
- 50 gram penang pasta
- 300 gram speltnoedels
- 600 gram waspeen
- 8 milliliter water
Bereidingswijze
Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook. Verwarm de oven voor op 220°C. Verwijder voorzichtig met je handen het bovenste velletje van de makreelfilets en snijd het middenstuk uit de makreelfilet. Controleer op graatjes. Leg de vis in de schaal.
Meng 2/3e van de penang pasta met het warme water en giet het over de makreelfilets. Plaats in de voorverwarmde oven en laat 15 minuten opwarmen.
Kook ondertussen de speltnoedels voor 14 minuten. Giet de noedels af in een vergiet, spoel af met koud water en laat uitlekken.
Was de shanghai paksoi en snijd grof. Snijd de waspeen in plakjes. Wok de waspeen en het wit van de Shanghai paksoi op hoog vuur in wat olijfolie en voeg na 5 minuten de rest van de penang pasta en een scheutje water toe. Laat 5 minuten stoven.
Meng de noedels en het groen van de Shanghai paksoi door de gewokte groenten en breng op smaak met zout en peper.
Schep de noedels met de groente in diepe borden en leg er de makreelfilet met een beetje saus naast.