Indische tofu
Vegan

Indische tofu

met rijst en zelfgemaakte atjar

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 3 eetlepel(s) azijn
  • 2 eetlepel(s) gembersiroop
  • 1 theelepel(s) kerrie
  • 2 theelepel(s) ketjap
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.25 stuk(s) komkommer
  • 0.5 stuk(s) paprika
  • 75 gram rijst
  • 1 stuk(s) rode peper
  • 100 gram tofu
  • 150 milliliter water
  • 100 gram witte kool
  • 6 eetlepel(s) azijn
  • 4 eetlepel(s) gembersiroop
  • 2 theelepel(s) kerrie
  • 4 theelepel(s) ketjap
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 1 stuk(s) paprika
  • 150 gram rijst
  • 1 stuk(s) rode peper
  • 200 gram tofu
  • 300 milliliter water
  • 200 gram witte kool
  • 9 eetlepel(s) azijn
  • 6 eetlepel(s) gembersiroop
  • 3 theelepel(s) kerrie
  • 6 theelepel(s) ketjap
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 0.75 stuk(s) komkommer
  • 1.5 stuk(s) paprika
  • 225 gram rijst
  • 2 stuk(s) rode peper
  • 300 gram tofu
  • 450 milliliter water
  • 300 gram witte kool
  • 12 eetlepel(s) azijn
  • 8 eetlepel(s) gembersiroop
  • 4 theelepel(s) kerrie
  • 8 theelepel(s) ketjap
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 2 stuk(s) paprika
  • 300 gram rijst
  • 2 stuk(s) rode peper
  • 400 gram tofu
  • 600 milliliter water
  • 400 gram witte kool

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Je kunt de atjar al een dag van tevoren maken. Je kunt in plaats van gembersiroop eventueel ook rietsuiker of agavesiroop gebruiken. Bewaar de atjar dan in het inmaakvocht in een pot of afgesloten bak in de koelkast tot gebruik.

Inkoper Sophie

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de witte kool in zo dun mogelijke reepjes. Gebruik hiervoor eventueel een kaasschaaf, dunschiller of keukenmachine. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in dunne plakjes. Snijd de paprika in dunne reepjes.

Stap 2

Breng ondertussen het water aan de kook in een pan met de helft van de gembersiroop, de azijn, kerriepoeder en zout naar smaak. Zet het vuur uit als het mengsel kookt en voeg dan de gesneden groenten toe. Laat de atjar tjampoer staan tot gebruik.

Stap 3

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 4

Snijd de tofu in dunne plakjes. Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan en bak de reepjes tofu in ca. 8 min. goudbruin.

Stap 5

Meng ondertussen de rest van de gembersiroop met de ketjap en pers de knoflook erbij. Snijd de peper in ringetjes. Schep de tofu uit de pan en veeg de olie eruit. Doe de tofu terug in de pan en voeg het ketjapmengsel en de peperringetjes toe. Verwarm op laag vuur nog 4-5 min.

Stap 6

Laat de atjar uitlekken. Verdeel de rijst over de borden en schep de tofu in ketjapsaus erbij. Serveer met de atjar.