Indische speklapjes
Vlees

Indische speklapjes

met rijst en zelfgemaakte atjar

  • 40 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 3 eetlepel(s) azijn
  • 2 eetlepel(s) gembersiroop
  • 1 theelepel(s) kerrie
  • 2 theelepel(s) ketjap
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.25 stuk(s) komkommer
  • 0.5 stuk(s) paprika
  • 75 gram rijst
  • 1 stuk(s) rode peper
  • 1 stuk(s) speklapje(s)
  • 150 milliliter water
  • 100 gram witte kool
  • 6 eetlepel(s) azijn
  • 4 eetlepel(s) gembersiroop
  • 2 theelepel(s) kerrie
  • 4 theelepel(s) ketjap
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 1 stuk(s) paprika
  • 150 gram rijst
  • 1 stuk(s) rode peper
  • 2 stuk(s) speklapje(s)
  • 300 milliliter water
  • 200 gram witte kool
  • 9 eetlepel(s) azijn
  • 6 eetlepel(s) gembersiroop
  • 3 theelepel(s) kerrie
  • 6 theelepel(s) ketjap
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 0.75 stuk(s) komkommer
  • 1.5 stuk(s) paprika
  • 225 gram rijst
  • 2 stuk(s) rode peper
  • 3 stuk(s) speklapje(s)
  • 450 milliliter water
  • 300 gram witte kool
  • 12 eetlepel(s) azijn
  • 8 eetlepel(s) gembersiroop
  • 4 theelepel(s) kerrie
  • 8 theelepel(s) ketjap
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 2 stuk(s) paprika
  • 300 gram rijst
  • 2 stuk(s) rode peper
  • 4 stuk(s) speklapje(s)
  • 600 milliliter water
  • 400 gram witte kool

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Je kunt de atjar al een dag van tevoren maken. Je kunt in plaats van gembersiroop eventueel ook rietsuiker of agavesiroop gebruiken. Bewaar de atjar dan in het inmaakvocht in een pot of afgesloten bak in de koelkast tot gebruik.

Inkoper Sophie

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg de speklapjes in een ovenschaal. Meng de helft van de gembersiroop met de ketjap en pers de knoflook erbij. Bestrijk de speklapjes met het mengsel. Snijd de peper in ringetjes en strooi over de speklapjes. Bak de speklapjes 35 min. in de oven. Keer na 20 min. en bestrijk nogmaals met het ketjapmengsel.

Stap 2

Snijd ondertussen de witte kool in zo dun mogelijke reepjes. Gebruik hiervoor eventueel een kaasschaaf, dunschiller of keukenmachine. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in dunne plakjes. Snijd de paprika in dunne reepjes.

Stap 3

Breng het water aan de kook in een pan met de rest van de gembersiroop, de azijn, kerriepoeder en zout naar smaak. Zet het vuur uit als het mengsel kookt en voeg dan de gesneden groenten toe. Laat de atjar tjampoer staan tot gebruik.

Stap 4

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 5

Laat de atjar uitlekken. Neem de speklapjes uit de oven en verdeel over de borden. Serveer met de rijst en de atjar.