Indiase kikkererwtencurry
met spinazie
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 15 gram currypasta
- 110 gram kikkererwten
- 100 milliliter kokosmelk
- 130 gram spinazie
- 0.5 stuk(s) ui
- 150 gram wortel
- 75 gram zilvervliesrijst
- 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 30 gram currypasta
- 220 gram kikkererwten
- 200 milliliter kokosmelk
- 260 gram spinazie
- 1 stuk(s) ui
- 300 gram wortel
- 150 gram zilvervliesrijst
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 45 gram currypasta
- 330 gram kikkererwten
- 300 milliliter kokosmelk
- 390 gram spinazie
- 1.5 stuk(s) ui
- 450 gram wortel
- 225 gram zilvervliesrijst
- 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 60 gram currypasta
- 440 gram kikkererwten
- 400 milliliter kokosmelk
- 520 gram spinazie
- 2 stuk(s) ui
- 600 gram wortel
- 300 gram zilvervliesrijst
- 4 eetlepel(s) zonnebloemolie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega Melkvrij
Vanaf 26.50 per weekTip!
Het is ontzettend lekker om bij deze curry een beetje chutney te eten, bijvoorbeeld mangochutney.
Marta
Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af en laat uitdampen.
Was ondertussen de spinazie. Verhit een scheutje olie in een wok en roerbak de spinazie tot deze geslonken is. Doe dit eventueel in delen als de hoeveelheid te groot is voor de wok. Doe de spinazie in een zeef en laat uitlekken.
Snipper de ui en snijd de wortel in kleine blokjes. Verhit opnieuw een scheutje olie in de wok. Roerbak de ui en wortel 3-4 minuten. Voeg de currypasta toe en roerbak 1 minuut mee. Voeg de kokosmelk en de spinazie toe en breng al roerend aan de kook. Zet het vuur laag en laat nog 5 minuten zachtjes koken.
Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken en voeg toe aan de curry. Warm nog 2 minuten mee. Breng de curry op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst en de curry over (diepe) borden en serveer.