Indiase curry met tofu,
Vega

Indiase curry met tofu,

rijst en salade

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 50 gram Griekse yoghurt
  • 0.5 eetlepel(s) azijn
  • 0.25 stuk(s) bouillonblokje
  • 0.25 stuk(s) eikenbladsla
  • 2 theelepel(s) garam masala
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.25 stuk(s) komkommer
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 125 gram tofu
  • 125 gram tomatenblokjes
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 75 gram zilvervliesrijst
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel(s) azijn
  • 0.5 stuk(s) bouillonblokje
  • 0.5 stuk(s) eikenbladsla
  • 4 theelepel(s) garam masala
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 250 gram tofu
  • 250 gram tomatenblokjes
  • 1 stuk(s) ui
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 1.5 eetlepel(s) azijn
  • 0.75 stuk(s) bouillonblokje
  • 0.75 stuk(s) eikenbladsla
  • 6 theelepel(s) garam masala
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 0.75 stuk(s) komkommer
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 375 gram tofu
  • 375 gram tomatenblokjes
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 225 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 2 eetlepel(s) azijn
  • 1 stuk(s) bouillonblokje
  • 1 stuk(s) eikenbladsla
  • 8 theelepel(s) garam masala
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 500 gram tofu
  • 500 gram tomatenblokjes
  • 2 stuk(s) ui
  • 300 gram zilvervliesrijst

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Vega

Vanaf 46.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Liever een iets zoetere dressing? Voeg er dan wat honing aan toe.

Inkoper Marta

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de rijst in 20-25 min. gaar in ruim water met wat zout. Giet af en laat uitdampen in de pan. Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn.

Stap 2

Verhit een scheut olie in een hapjespan en bak ui 3 min. Voeg de tofublokjes toe en bak 2-3 min. mee. Voeg de knoflook en de garam masala toe en bak 1 min. mee op middelhoog vuur.

Stap 3

Voeg de tomatenblokjes en het bouillonblokje toe en laat 10 min. sudderen op laag vuur.

Stap 4

Klop ondertussen een dressing van wat olie, azijn (verhouding 3:1) en wat Griekse yoghurt. Snijd de sla in reepjes en was en droog zorgvuldig. Snijd de komkommer in plakjes en doe samen met de sla in een schaal. Besprenkel met de dressing.

Stap 5

Houd een beetje van de Griekse yoghurt achter voor garnering en voeg de rest toe aan de curry in de pan en warm al roerend 2 minuten mee.

Stap 6

Verdeel de rijst over de (diepe) borden en schep de curry erbij. Schep op elke portie een lepel yoghurt. Serveer de salade er apart bij.