Indiase curry met kikkererwten,
Vegan

Indiase curry met kikkererwten,

rijst en salade

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 eetlepel(s) azijn
  • 0.25 stuk(s) bouillonblokje
  • 0.25 krop(pen) eikenbladsla
  • 2 theelepel(s) garam masala
  • 125 gram kikkererwten uit blik/ pak
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.25 stuk(s) komkommer
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 50 gram plantaardige yoghurt
  • 125 gram tomatenblokjes
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 75 gram zilvervliesrijst
  • 1 eetlepel(s) azijn
  • 0.5 stuk(s) bouillonblokje
  • 0.5 krop(pen) eikenbladsla
  • 4 theelepel(s) garam masala
  • 250 gram kikkererwten uit blik/ pak
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 100 gram plantaardige yoghurt
  • 250 gram tomatenblokjes
  • 1 stuk(s) ui
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1.5 eetlepel(s) azijn
  • 0.75 stuk(s) bouillonblokje
  • 0.75 krop(pen) eikenbladsla
  • 6 theelepel(s) garam masala
  • 375 gram kikkererwten uit blik/ pak
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 0.75 stuk(s) komkommer
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 150 gram plantaardige yoghurt
  • 375 gram tomatenblokjes
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 225 gram zilvervliesrijst
  • 2 eetlepel(s) azijn
  • 1 stuk(s) bouillonblokje
  • 1 krop(pen) eikenbladsla
  • 8 theelepel(s) garam masala
  • 500 gram kikkererwten uit blik/ pak
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 200 gram plantaardige yoghurt
  • 500 gram tomatenblokjes
  • 2 stuk(s) ui
  • 300 gram zilvervliesrijst

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Liever een iets zoetere dressing? Voeg er dan wat rietsuiker of agave siroop aan toe.

Inkoper Marta

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de rijst in 20-25 min. gaar in ruim water met wat zout. Giet af en laat uitdampen in de pan. Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn.

Stap 2

Verhit ondertussen de helft van de olie in een hapjespan en bak ui 3 min. Voeg de kikkererwten toe en bak 2-3 min. mee. Voeg de knoflook en de garam masala toe en bak 1 min. mee op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes en het bouillonblokje toe en laat 10 min. sudderen op laag vuur.

Stap 3

Klop ondertussen een dressing van wat olie, azijn (verhouding 3:1) en wat plantaardige yoghurt. Snijd de sla in reepjes en was en droog zorgvuldig. Snijd de komkommer in plakjes en doe samen met de sla in een schaal. Besprenkel met de dressing.

Stap 4

Houd een beetje van de yoghurt achter voor garnering en voeg de rest toe aan de curry in de pan en warm al roerend 2 minuten mee.

Stap 5

Verdeel de rijst over de (diepe) borden en schep de tomatencurry erbij. Schep op elke portie een lepel yoghurt. Serveer de salade er apart bij.