
Indiase butter chicken
met rijst en paksoi
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 10 gram boter
- 0.25 stuk(s) bouillonblokje kip
- 1 theelepel(s) garam masala
- 0.5 stuk(s) gele ui
- 100 gram kipdijfilet blokjes
- 1 teentje(s) knoflook
- 100 milliliter kokosmelk
- 0.5 eetlepel(s) olie
- 0.25 stuk(s) paksoi
- 50 milliliter passata
- 75 gram wortel
- 75 gram zilvervliesrijst
- 20 gram boter
- 0.5 stuk(s) bouillonblokje kip
- 2 theelepel(s) garam masala
- 1 stuk(s) gele ui
- 200 gram kipdijfilet blokjes
- 2 teentje(s) knoflook
- 200 milliliter kokosmelk
- 1 eetlepel(s) olie
- 0.5 stuk(s) paksoi
- 100 milliliter passata
- 150 gram wortel
- 150 gram zilvervliesrijst
- 30 gram boter
- 0.75 stuk(s) bouillonblokje kip
- 3 theelepel(s) garam masala
- 1.5 stuk(s) gele ui
- 300 gram kipdijfilet blokjes
- 3 teentje(s) knoflook
- 300 milliliter kokosmelk
- 1.5 eetlepel(s) olie
- 0.75 stuk(s) paksoi
- 150 milliliter passata
- 225 gram wortel
- 225 gram zilvervliesrijst
- 40 gram boter
- 1 stuk(s) bouillonblokje kip
- 4 theelepel(s) garam masala
- 2 stuk(s) gele ui
- 400 gram kipdijfilet blokjes
- 4 teentje(s) knoflook
- 400 milliliter kokosmelk
- 2 eetlepel(s) olie
- 1 stuk(s) paksoi
- 200 milliliter passata
- 300 gram wortel
- 300 gram zilvervliesrijst
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox
Vanaf 47.50 per weekTip!
Gebruik roomboter voor een extra rijke smaak, precies zoals bij de klassieke Indiase butter chicken.
Chef Claudia
Bereidingswijze
Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de wortel in halve plakjes en de paksoi in stukken van 2-3 cm.
Verhit de olie en de helft van de boter in een ruime hapjespan of wok. Fruit de ui en knoflook 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kipblokjes toe en bak in 5–6 minuten rondom goudbruin. Voeg de wortel toe en bak 3 minuten mee. Voeg de garam masala toe en warm 1 minuut mee.
Voeg de passata, kokosmelk en het verkruimelde bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat de butter chicken 10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de paksoi de laatste 3 minuten toe en laat slinken.
Roer tot slot de rest van de boter door de saus, zodat deze mooi romig en glanzend wordt.
Verdeel de rijst over de borden en schep de butter chicken met groenten erbij.