Indiase butter chicken
Vlees

Indiase butter chicken

met rijst en paksoi

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 10 gram boter
  • 0.25 stuk(s) bouillonblokje kip
  • 1 theelepel(s) garam masala
  • 0.5 stuk(s) gele ui
  • 100 gram kipdijfilet blokjes
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 100 milliliter kokosmelk
  • 0.5 eetlepel(s) olie
  • 0.25 stuk(s) paksoi
  • 50 milliliter passata
  • 75 gram wortel
  • 75 gram zilvervliesrijst
  • 20 gram boter
  • 0.5 stuk(s) bouillonblokje kip
  • 2 theelepel(s) garam masala
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 200 gram kipdijfilet blokjes
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 1 eetlepel(s) olie
  • 0.5 stuk(s) paksoi
  • 100 milliliter passata
  • 150 gram wortel
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 30 gram boter
  • 0.75 stuk(s) bouillonblokje kip
  • 3 theelepel(s) garam masala
  • 1.5 stuk(s) gele ui
  • 300 gram kipdijfilet blokjes
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 300 milliliter kokosmelk
  • 1.5 eetlepel(s) olie
  • 0.75 stuk(s) paksoi
  • 150 milliliter passata
  • 225 gram wortel
  • 225 gram zilvervliesrijst
  • 40 gram boter
  • 1 stuk(s) bouillonblokje kip
  • 4 theelepel(s) garam masala
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 400 gram kipdijfilet blokjes
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 1 stuk(s) paksoi
  • 200 milliliter passata
  • 300 gram wortel
  • 300 gram zilvervliesrijst

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 47.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Gebruik roomboter voor een extra rijke smaak, precies zoals bij de klassieke Indiase butter chicken.

Chef Claudia

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de wortel in halve plakjes en de paksoi in stukken van 2-3 cm.

Stap 3

Verhit de olie en de helft van de boter in een ruime hapjespan of wok. Fruit de ui en knoflook 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kipblokjes toe en bak in 5–6 minuten rondom goudbruin. Voeg de wortel toe en bak 3 minuten mee. Voeg de garam masala toe en warm 1 minuut mee.

Stap 4

Voeg de passata, kokosmelk en het verkruimelde bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat de butter chicken 10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de paksoi de laatste 3 minuten toe en laat slinken.

Stap 5

Roer tot slot de rest van de boter door de saus, zodat deze mooi romig en glanzend wordt.

Stap 6

Verdeel de rijst over de borden en schep de butter chicken met groenten erbij.