In rode biet en gin gemarineerde zalm met ingelegde radijs
en limoencrème
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.15 stuk(s) blauwe radijs
- 1 gram cress
- 65 gram gerookte zalm
- 1.5 theelepel(s) honing
- 0.25 stuk(s) limoen
- 20 gram roomkaas
- 1 eetlepel(s) witte wijnazijn
- 0.3 stuk(s) blauwe radijs
- 2 gram cress
- 130 gram gerookte zalm
- 3 theelepel(s) honing
- 0.5 stuk(s) limoen
- 40 gram roomkaas
- 2 eetlepel(s) witte wijnazijn
- 0.45 stuk(s) blauwe radijs
- 3 gram cress
- 195 gram gerookte zalm
- 4.5 theelepel(s) honing
- 0.75 stuk(s) limoen
- 60 gram roomkaas
- 3 eetlepel(s) witte wijnazijn
- 0.6 stuk(s) blauwe radijs
- 4 gram cress
- 260 gram gerookte zalm
- 6 theelepel(s) honing
- 1 stuk(s) limoen
- 80 gram roomkaas
- 4 eetlepel(s) witte wijnazijn
Let op!
Haal de zalm een half uur voor het serveren uit de koeling.
Chef Charlotte
Bereidingswijze
Haal de zalm een half uur van te voren uit de koeling.
Schil de radijs. Snijd per persoon 1 plak van ongeveer 4 mm dik af en snijd deze vervolgens in vieren. Leg de radijs in een kommetje, voeg de azijn en 2/3 van de honing toe aan het kommetje en meng het geheel. Proef of het een goede zoet-zuur balans heeft. Zet de radijs in zoetzuur apart en laat intrekken.
Doe de roomkaas in een kommetje. Was de limoen en dep droog. Rasp de limoen boven de kom. Snijd de limoen doormidden en pers het benodigde sap uit. Voeg het sap van de limoen en de rest van de honing toe aan de roomkaas en roer het geheel.
Maak een spuitzakje voor de roomkaas. Doe de roomkaas in een stevig vershoudzakje, duw de roomkaas naar een punt van het zakje en duw vervolgens de lucht eruit. Draai het zakje goed dicht. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Om de huid van de zalm te verwijderen, leg je de zalm met de huid naar beneden op een snijplank. Neem een scherp mes. Leg je hand plat op de zalm. Snijd aan het einde van de moot met je mes in tot de huid, kantel je mes en snijd vervolgens langs de huid in een rechte lijn. Snijd de zalm in gelijke plakjes van circa 1,5 centimeter dik.
Giet het zoetzuur van de radijs af. Leg de zalm diagonaal op het bord. Leg tegen ieder stukje zalm een plakje radijs aan. Pak de spuitzak met roomkaas uit de koeling en knip een heel klein puntje af van een van de hoekjes. Spuit een toefje roomkaas bij ieder stukje radijs. Knip wat cress en plaats in ieder toefje roomkaas een cress.