Hutspot met schnitzel en jus
Vlees

Hutspot met schnitzel en jus

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 gram boter
  • 50 milliliter jus
  • 250 gram kruimige aardappelen
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 1 stuk(s) varkensschnitzel
  • 200 gram wortel
  • 2 gram boter
  • 100 milliliter jus
  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 2 stuk(s) varkensschnitzel
  • 400 gram wortel
  • 3 gram boter
  • 150 milliliter jus
  • 750 gram kruimige aardappelen
  • 3 stuk(s) rode ui
  • 3 stuk(s) varkensschnitzel
  • 600 gram wortel
  • 4 gram boter
  • 200 milliliter jus
  • 1000 gram kruimige aardappelen
  • 4 stuk(s) rode ui
  • 4 stuk(s) varkensschnitzel
  • 800 gram wortel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Haal de schnitzels een half uur vooraf uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.

Chef Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Breng water aan de kook in een waterkoker.

Stap 2

Was de aardappelen en wortel. Snijd de aardappelen in vieren en de wortel in plakjes. Maak de ui schoon en snipper de ui. Pak een hoge pan en verhit een scheutje olie. Fruit de ui en wortel voor een paar minuten. Voeg de aardappelen en het kokend water toe aan de pan en kook circa 20 minuten.

Stap 3

Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de schnitzel aan beide kanten goudbruin in circa 8 minuten. Keer regelmatig om. Bestrooi met wat zout.

Stap 4

Doe de jus in een pannetje en verwarm op laag vuur.

Stap 5

Giet de gekookte groenten af in een vergiet en doe terug in de pan. Stamp de groenten fijn en voeg de rest van de boter, peper en zout toe.

Stap 6

Verdeel de hutspot over de borden. Serveer met de schnitzel en jus.