Hutspot met runderreepjes
Vlees

Hutspot met runderreepjes

en uienjus

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 300 gram aardappel(en)
  • 15 gram boter
  • 50 milliliter jus
  • 50 milliliter melk
  • 120 gram runderreepjes
  • 250 gram uien
  • 150 gram wortel
  • 600 gram aardappel(en)
  • 30 gram boter
  • 100 milliliter jus
  • 100 milliliter melk
  • 240 gram runderreepjes
  • 500 gram uien
  • 300 gram wortel
  • 900 gram aardappel(en)
  • 45 gram boter
  • 150 milliliter jus
  • 150 milliliter melk
  • 360 gram runderreepjes
  • 750 gram uien
  • 450 gram wortel
  • 1200 gram aardappel(en)
  • 60 gram boter
  • 200 milliliter jus
  • 200 milliliter melk
  • 480 gram runderreepjes
  • 1000 gram uien
  • 600 gram wortel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Wil je een extra kruidige uienjus, voeg dan een laurierblaadje en wat kruidnagels toe aan de uien als je ze gaat bakken. Haal de smaakmakers eruit voordat je de jus bij de runderreepjes doet.

Inkoper Evelien

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de uien in halve ringen. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken zodat alle stukken tegelijkertijd gaar zijn. Halveer de wortels in de lengte en snijd in stukken. Doe de aardappel, wortel en ⅔ van de gesneden ui in een ruime pan. Voeg zout en zoveel water toe dat alles net onder staat. Breng aan de kook en kook met het deksel schuin op de pan in 20-25 min. gaar.

Stap 2

Verhit een klontje boter in een braadpan of hapjespan en bak de rest van de uien ongeveer 20 minuten tot ze zacht en goudbruin zijn. Voeg de vegan jus toe.

Stap 3

Verhit een klontje boter of een scheutje olie in een koekenpan. Bestrooi de runderreepjes met peper en zout naar smaak en bak ze op hoog vuur in 3-4 minuten gaar. Schep de uienjus erbij en warm nog 1 minuut door.

Stap 4

Giet de aardappel, wortel en ui af en doe terug in de pan. Voeg de melk en de rest van de boter toe en stamp met een pureestamper tot hutspot. Breng verder op smaak met peper en zout.

Stap 5

Schep de hutspot op de borden, verdeel er de runderreepjes met uienjus over en serveer.