Honing-tijmkip met röstikoekjes
en rodekoolsalade met appel
- 40 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 stuk(s) appel
- 0.5 eetlepel(s) appelazijn
- 1 theelepel(s) honing
- 0.5 stuk(s) kipfilet heel
- 1 eetlepel(s) mayonaise
- 1.5 eetlepel(s) olijfolie
- 150 gram rode kool
- 2 gram tijm
- 0.5 stuk(s) ui
- 250 gram vastkokende aardappelen
- 1 stuk(s) appel
- 1 eetlepel(s) appelazijn
- 2 theelepel(s) honing
- 1 stuk(s) kipfilet heel
- 2 eetlepel(s) mayonaise
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 300 gram rode kool
- 4 gram tijm
- 1 stuk(s) ui
- 500 gram vastkokende aardappelen
- 1.5 stuk(s) appel
- 1.5 eetlepel(s) appelazijn
- 3 theelepel(s) honing
- 1.5 stuk(s) kipfilet heel
- 3 eetlepel(s) mayonaise
- 4.5 eetlepel(s) olijfolie
- 450 gram rode kool
- 6 gram tijm
- 1.5 stuk(s) ui
- 750 gram vastkokende aardappelen
- 2 stuk(s) appel
- 2 eetlepel(s) appelazijn
- 4 theelepel(s) honing
- 2 stuk(s) kipfilet heel
- 4 eetlepel(s) mayonaise
- 6 eetlepel(s) olijfolie
- 600 gram rode kool
- 8 gram tijm
- 2 stuk(s) ui
- 1000 gram vastkokende aardappelen
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox
Vanaf 56.45 per weekTip!
Heb je een keukenmachine of mandoline, gebruik die dan voor het snijden van de kool en het raspen van de aardappel. Dat levert veel tijdwinst op. Rösti mislukt eigenlijk nooit als je twee dingen onthoudt: goed uitknijpen (zodat het zetmeel en vocht weg zijn) en rustig bakken. Laat ze op middelhoog vuur garen zonder te veel te draaien — zo worden ze vanzelf goudbruin en lekker knapperig.
Chef Claudia
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 100 graden. Snijd de rodekool in zo dun mogelijke reepjes en de appel in dunne plakjes of reepjes. Meng in een kom de appelazijn en mayonaise tot een dressing en meng die door de rodekool en appel.
Boen de aardappelen schoon en rasp ze grof. Pel en rasp de ui. Meng de geraspte aardappel en ui met wat peper en zout. Knijp het mengsel goed uit met je handen of in een schone theedoek, zodat er zoveel mogelijk vocht uit is.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en schep 3-4 hoopjes aardappelmengsel in de pan. Druk ze plat tot koekjes van ca. 1 cm dik en bak ze 4–5 minuten per kant goudbruin en gaar. Houd warm in een oven van 100 °C. Herhaal tot het aardappelmengsel op is.
Ris de tijmblaadjes van de takjes. Verhit in een andere pan wat olie en bak per persoon een halve kipfilet in ongeveer 12 minuten per goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Breng tijdens het bakken op smaak met peper en zout. Voeg op het einde de honing en tijm toe en laat kort karamelliseren.
Serveer de honing-tijmkip met de röstikoekjes en de rodekoolsalade. Lepel eventueel wat van de honing-tijmsaus uit de pan over de kip.