Hollandse viskoekjes
met wortelsalade en puree
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 350 gram aardappel(en)
- 2 eetlepel(s) appelazijn
- 15 gram boter
- 2 theelepel(s) honing
- 0.5 theelepel(s) kerrie
- 50 milliliter melk
- 120 gram pollak
- 200 gram wortel
- 700 gram aardappel(en)
- 4 eetlepel(s) appelazijn
- 30 gram boter
- 4 theelepel(s) honing
- 1 theelepel(s) kerrie
- 100 milliliter melk
- 240 gram pollak
- 400 gram wortel
- 1050 gram aardappel(en)
- 6 eetlepel(s) appelazijn
- 45 gram boter
- 6 theelepel(s) honing
- 1.5 theelepel(s) kerrie
- 150 milliliter melk
- 360 gram pollak
- 600 gram wortel
- 1400 gram aardappel(en)
- 8 eetlepel(s) appelazijn
- 60 gram boter
- 8 theelepel(s) honing
- 2 theelepel(s) kerrie
- 200 milliliter melk
- 480 gram pollak
- 800 gram wortel
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekTip
Pollak staat ook wel bekend als koolvis, dat veel mensen alleen als diepvriesproduct kennen. Maar je kunt eigenlijk alleen mooie stevige viskoekjes maken met deze verse vis!
Stijn
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Doe ze in een pan en schenk er zoveel water bij dat ze net onder staan. Breng aan de kook en kook de aardappelen in 20-25 min. gaar. Giet af en laat even uitdampen in de warme pan.
Rasp ondertussen voor de wortelsalade de wortels grof en doe in een schaal. Meng er de honing en azijn door.
Haal 50 gram aardappelen pp uit de pan en houd apart. Stamp de rest van de aardappelen met de boter en de melk tot puree. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de vis in blokjes en doe in een maatbeker, samen met de kerriepoeder en peper en zout naar smaak. Pureer met een staafmixer. Prak de achtergehouden aardappels fijn met een vork en meng door de vis.
Vorm van het aardappel-vismengsel 3 viskoekjes pp. Verhit ruim olie in een koekenpan en bak de viskoekjes op middelhoog vuur in ca. 10 min. bruin en gaar. Keer halverwege.
Warm de puree nog even goed door en verdeel over de borden. Leg er de viskoekjes bij en serveer met de wortelsalade.