Hoisin wok met citroengras noedels
Vega

Hoisin wok met citroengras noedels

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 1 stuk(s) Shanghai paksoi
  • 75 gram citroengras noedels
  • 25 milliliter hoisinsaus
  • 5 gram koriander
  • 0.25 stuk(s) limoen
  • 0.5 stuk(s) mini komkommer
  • 0.25 stuk(s) rode peper
  • 100 gram tempeh
  • 2 stuk(s) Shanghai paksoi
  • 150 gram citroengras noedels
  • 50 milliliter hoisinsaus
  • 10 gram koriander
  • 0.5 stuk(s) limoen
  • 1 stuk(s) mini komkommer
  • 0.5 stuk(s) rode peper
  • 200 gram tempeh
  • 3 stuk(s) Shanghai paksoi
  • 225 gram citroengras noedels
  • 75 milliliter hoisinsaus
  • 20 gram koriander
  • 1 stuk(s) limoen
  • 2 stuk(s) mini komkommer
  • 0.75 stuk(s) rode peper
  • 300 gram tempeh
  • 4 stuk(s) Shanghai paksoi
  • 300 gram citroengras noedels
  • 100 milliliter hoisinsaus
  • 30 gram koriander
  • 1 stuk(s) limoen
  • 2 stuk(s) mini komkommer
  • 1 stuk(s) rode peper
  • 400 gram tempeh

Benodigdheden

  • vergiet
  • wok
  • snijplank
  • mes
  • kookpan
  • zeef

Bereidingswijze

Stap 1

Zet een kookpan met ruim zout water op het vuur. Was de komkommer, rode peper en Shanghai paksoi goed. Pluk de blaadjes koriander

Stap 2

Snijd de peper doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd vervolgens in de lengte in dunne reepjes. Snijd de Shanghai paksoi en de komkommer in de lengte in vieren. Snijd de limoen in partjes

Stap 3

Snijd de tempeh in blokjes en dep deze droog en marineer met 1/3e van de hoisinsaus. Bereid de noedels zoals aangegeven staat op de verpakking. Giet de noedels af, spoel koud en laat uitlekken in een zeef. Vang een beetje kookvocht op.

Stap 4

Verwarm de wok op hoog vuur met een scheutje olie. Wok de Shanghai paksoi 3 minuten. Haal uit de pan. Voeg vervolgens de tempehblokjes en rode peper toe aan de wok en wok 2-3 min. Haal uit de pan en wok voor 4 min. de komkommer

Stap 5

Voeg vervolgens de Shanghai paksoi, tempeh en noedels toe aan de wok. Meng de noedels goed door en zet het vuur laag. Voeg de rest van de hoisinsaus en een klein scheutje kookvocht toe.

Stap 6

Verdeel de noedels over diepe borden en dresseer met blaadjes koriander en een limoenpartje.