Het witte goud
op traditionele wijze
- 15 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 75 gram achterham
- 2 stuk(s) eieren
- 200 gram krieltjes
- 5 gram krulpeterselie
- 0.5 theelepel(s) nootmuskaat
- 1 eetlepel(s) roomboter
- 300 gram witte asperges
- 150 gram achterham
- 4 stuk(s) eieren
- 400 gram krieltjes
- 10 gram krulpeterselie
- 1 theelepel(s) nootmuskaat
- 2 eetlepel(s) roomboter
- 600 gram witte asperges
- 225 gram achterham
- 6 stuk(s) eieren
- 600 gram krieltjes
- 10 gram krulpeterselie
- 1.5 theelepel(s) nootmuskaat
- 3 eetlepel(s) roomboter
- 900 gram witte asperges
- 300 gram achterham
- 8 stuk(s) eieren
- 800 gram krieltjes
- 15 gram krulpeterselie
- 2 theelepel(s) nootmuskaat
- 4 eetlepel(s) roomboter
- 1200 gram witte asperges
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox
Vanaf 49.00 per weekTip
Wat ook heerlijk is, om de fijngesneden eieren toe te voegen aan je botersaus en dan over je asperges te doen!
Receptontwikkelaar Charlotte
Bereidingswijze
Breng 3 pannen met water aan de kook: 1 grote pan waar de asperges in passen en 2 middelgrote pannen voor de eieren en krieltjes. Was de krieltjes. Schil de asperges en snijd een klein stukje van de onderkant af.
Kook de krieltjes in 15 minuten gaar. Kook de eieren in circa 6 minuten. Leg de asperges in de grote pan en zorg dat ze net onder water staan. Gaar in 5-8 minuten op laag vuur.
Smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur. Was de peterselie en snijd fijn. Voeg toe aan de boter. Indien je ongezouten boter gebruikt, voeg nog een snufje zout toe aan de botersaus.
Als de eieren klaar zijn, spoel af met koud water zodat ze goed schrikken en gemakkelijk te pellen zijn. Snijd de eieren fijn. Maak rolletjes van de ham.
Snijd de krieltjes doormidden. Schep de asperges uit het kookvocht, laat uitlekken en leg op grote borden.
Serveer de asperges met warme krieltjes, ham en gesneden eieren. Schep de botersaus over het geheel en maak af met de nootmuskaat.