Hertenbiefstuk met geroosterde pompoen
aardappelpuree en stoofpeertjes
- 40 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 250 gram aardappel(en)
- 20 gram boter
- 1 stuk(s) hertenbiefstuk
- 0.5 teentje(s) knoflook
- 50 milliliter melk
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 200 gram pompoen oranje
- 0.25 pot(ten) pot stoofpeertjes
- 500 gram aardappel(en)
- 40 gram boter
- 2 stuk(s) hertenbiefstuk
- 1 teentje(s) knoflook
- 100 milliliter melk
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 400 gram pompoen oranje
- 0.5 pot(ten) pot stoofpeertjes
- 750 gram aardappel(en)
- 60 gram boter
- 3 stuk(s) hertenbiefstuk
- 1.5 teentje(s) knoflook
- 150 milliliter melk
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 600 gram pompoen oranje
- 0.75 pot(ten) pot stoofpeertjes
- 1000 gram aardappel(en)
- 80 gram boter
- 4 stuk(s) hertenbiefstuk
- 2 teentje(s) knoflook
- 200 milliliter melk
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 800 gram pompoen oranje
- 1 pot(ten) pot stoofpeertjes
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox
Vanaf 49.00 per weekTip!
Wil je je biefstuk liever ‘rare’ bak ze dan een minuutje korter. Liever ‘well done’? Bak ze dan 2-3 minuten langer.
Chef Colette
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden. Boen de aardappelen schoon of schil ze. Snijd ze in gelijke stukken en doe ze in een pan. Kook de aardappelen in 20-25 minuten gaar. Giet af en laat even uitdampen.
Snijd ondertussen de pompoen open en schep met een lepel de pitten en de draderige binnenkant eruit. Snijd de pompoen in partjes van circa 1,5 cm dik en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met zout en peper naar smaak.
Pers de knoflook uit boven een bakje en meng de olie erdoor. Besprenkel de pompoen op de bakplaat met de knoflookolie. Rooster de pompoenpartjes 15 minuten in de oven.
Bestrooi de hertenbiefstuk met zout naar smaak. Verhit de boter in een koekenpan en bak de hertenbiefstuk in 4-5 minuten medium gaar. Neem uit de pan en laat op een (warm) bord 4-5 minuten rusten onder een deksel of een stukje aluminiumfolie. Blus de pan af met een scheut water en roer de aanbaksels los zodat je jus krijgt.
Voeg de melk en de rest van de boter toe aan de gekookte aardappelen en stamp ze met een pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en zout en eventueel nootmuskaat als je dat in huis hebt.
Verdeel de puree, geroosterde pompoen en biefstuk over de borden. Schep de jus over de biefstuk. Serveer de stoofpeertjes er apart bij.