Herfst ravioli met walnoten
Vegan

Herfst ravioli met walnoten

Pompoen & gele oesterzwam

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 200 stuk(s) hokkaido pompoen
  • 1 eetlepel(s) kookvocht
  • 100 gram oesterzwammen
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 100 gram ongepelde walnoten
  • 10 gram peterselie
  • 1 gram plantaardige kruidenboter
  • 125 gram vegan ravioli
  • 400 stuk(s) hokkaido pompoen
  • 2 eetlepel(s) kookvocht
  • 200 gram oesterzwammen
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 150 gram ongepelde walnoten
  • 15 gram peterselie
  • 2 gram plantaardige kruidenboter
  • 250 gram vegan ravioli
  • 600 stuk(s) hokkaido pompoen
  • 3 eetlepel(s) kookvocht
  • 300 gram oesterzwammen
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 200 gram ongepelde walnoten
  • 20 gram peterselie
  • 3 gram plantaardige kruidenboter
  • 375 gram vegan ravioli
  • 800 stuk(s) hokkaido pompoen
  • 4 eetlepel(s) kookvocht
  • 400 gram oesterzwammen
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 250 gram ongepelde walnoten
  • 25 gram peterselie
  • 4 gram plantaardige kruidenboter
  • 500 gram vegan ravioli

Benodigdheden

  • kopje
  • 1 bakplaat of ovenschaal
  • vergiet
  • 1 kookpan
  • koksmes
  • snijplank
  • 1 hapjespan

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Weetje

Wat de meeste mensen niet weten van de Hokkaido pompoen, is dat je de schil kunt eten en dat je hem voor de meeste gerechten (zoals soep, risotto of stoofschotels) niet hoeft te schillen.

Chef Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200-220 graden met boven de grillstand aan. Breng een kookpan met water en een snufje zout aan de kook voor de ravioli. Kraak de walnoten en rooster ze 1-2 minuten in een hapjespan zonder olie. Hak ze daarna grof.

Stap 2

Was de pompoen en snijd doormidden. Verwijder met een lepel de zaden. Snijd de uiteinden eraf en snijd vervolgens in halve manen van 1-2 cm dik. Leg de pompoen in een bakblik of ovenschaal en kruid met olijfolie, peper en zout. Rooster in ca. 25 minuten mooi bruin. Was de peterselie, pluk de blaadjes en hak fijn. De peterselie gebruik je in twee recepten deze week.

Stap 3

Poets de oesterzwammen schoon. Let op, want de kastanjechampignons worden in een ander recept gebruikt. Wanneer de pompoen bijna klaar is verwarm dan de hapjespan met een scheutje olie en bak de oesterzwammen 3-4 minuten.

Stap 4

ereid de ravioli volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en vang een kopje kookvocht op.

Stap 5

Schep de ravioli voorzichtig in de hapjespan. Proef en kruid naar smaak met kruidenboter, ⅔ van de fijngehakte peterselie, zwarte peper en zout. Voeg eventueel een beetje kookvocht toe om het gerecht wat smeuïger te maken.

Stap 6

Schep de ravioli voorzichtig in de hapjespan. Proef en kruid naar smaak met vegan kruidenboter, ⅔ van de fijngehakte peterselie, zwarte peper en zout. Voeg eventueel een beetje kookvocht toe om het gerecht wat smeuïger te maken.