Herfst ravioli met pompoen en kip
& zwarte knoflookboter
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 200 stuk(s) hokkaido pompoen
- 150 gram kipdijreepjes
- 1 eetlepel(s) kookvocht
- 1 gram kruidenboter
- 100 gram oesterzwammen
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 100 gram ongepelde walnoten
- 10 gram peterselie
- 125 gram ravioli ricotta spinazie
- 400 stuk(s) hokkaido pompoen
- 300 gram kipdijreepjes
- 2 eetlepel(s) kookvocht
- 2 gram kruidenboter
- 200 gram oesterzwammen
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 150 gram ongepelde walnoten
- 15 gram peterselie
- 250 gram ravioli ricotta spinazie
- 600 stuk(s) hokkaido pompoen
- 450 gram kipdijreepjes
- 3 eetlepel(s) kookvocht
- 3 gram kruidenboter
- 300 gram oesterzwammen
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 200 gram ongepelde walnoten
- 20 gram peterselie
- 375 gram ravioli ricotta spinazie
- 800 stuk(s) hokkaido pompoen
- 600 gram kipdijreepjes
- 4 eetlepel(s) kookvocht
- 4 gram kruidenboter
- 400 gram oesterzwammen
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 250 gram ongepelde walnoten
- 25 gram peterselie
- 500 gram ravioli ricotta spinazie
Benodigdheden
- kopje
- 1 bakplaat of ovenschaal
- vergiet
- 1 kookpan
- koksmes
- snijplank
- 1 hapjespan
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekWeetje
Wat de meeste mensen niet weten van de Hokkaido pompoen, is dat je de schil kunt eten en dat je hem voor de meeste gerechten (zoals soep, risotto of stoofschotels) niet hoeft te schillen.
Chef Ruud
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200-220 graden met boven de grillstand aan. Breng een kookpan met water en een snufje zout aan de kook voor de ravioli. Rooster de walnoten 1-2 minuten in een hapjespan zonder olie en hak ze daarna grof.
Was de pompoen en snijd doormidden. Verwijder met een lepel de zaden. Snijd de uiteinden eraf en snijd vervolgens in halve manen van 1-2 cm dik. Leg de pompoen in een bakblik of ovenschaal en kruid met olijfolie, peper en zout. Rooster in ca. 25 minuten mooi bruin. Was de peterselie, pluk de blaadjes en hak fijn.
Dep de kipreepjes droog en kruid met peper en zout. Poets de oesterzwammen schoon. Let op, want de kastanjechampignons worden in ander recept gebruikt. Wanneer de pompoen bijna klaar is verwarm dan de hapjespan met een scheutje olie en bak de kipreepjes in 3-4 minuten goudbruin. Voeg de oesterzwammen toe en bak nog 3-4 minuten.
Kook de ravioli in ca. 4 minuten gaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op.
Schep de ravioli voorzichtig in de hapjespan. Proef en kruid naar smaak met de zwarte knoflookboter, 3/4 van de fijngehakte peterselie, zwarte peper en zout. Voeg eventueel een beetje kookvocht toe om het gerecht wat smeuïger te maken.
Verdeel de ravioli over de borden. Serveer samen met de geroosterde pompoen. Maak het gerecht af met de achtergehouden peterselie en de geroosterde walnoten.