Herfst ravioli met pompoen
Vega

Herfst ravioli met pompoen

Met geitenkaas & gele oesterzwam

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 60 gram geitenkaas
  • 200 stuk(s) hokkaido pompoen
  • 1 eetlepel(s) kookvocht
  • 1 gram kruidenboter
  • 100 gram oesterzwammen
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 100 gram ongepelde walnoten
  • 10 gram peterselie
  • 125 gram ravioli ricotta spinazie
  • 120 gram geitenkaas
  • 400 stuk(s) hokkaido pompoen
  • 2 eetlepel(s) kookvocht
  • 2 gram kruidenboter
  • 200 gram oesterzwammen
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 150 gram ongepelde walnoten
  • 15 gram peterselie
  • 250 gram ravioli ricotta spinazie
  • 180 gram geitenkaas
  • 600 stuk(s) hokkaido pompoen
  • 3 eetlepel(s) kookvocht
  • 3 gram kruidenboter
  • 300 gram oesterzwammen
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 200 gram ongepelde walnoten
  • 20 gram peterselie
  • 375 gram ravioli ricotta spinazie
  • 240 gram geitenkaas
  • 800 stuk(s) hokkaido pompoen
  • 4 eetlepel(s) kookvocht
  • 4 gram kruidenboter
  • 400 gram oesterzwammen
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 250 gram ongepelde walnoten
  • 25 gram peterselie
  • 500 gram ravioli ricotta spinazie

Benodigdheden

  • kopje
  • 1 bakplaat of ovenschaal
  • vergiet
  • 1 kookpan
  • koksmes
  • snijplank
  • 1 hapjespan

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega

Vanaf 19.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Weetje

Wat de meeste mensen niet weten van de Hokkaido pompoen, is dat je de schil kunt eten en dat je hem voor de meeste gerechten (zoals soep, risotto of stoofschotels) niet hoeft te schillen.

Chef Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200-220 graden met boven de grillstand aan. Breng een kookpan met water en een snufje zout aan de kook voor de ravioli. Kraak de walnoten en rooster ze 1-2 minuten in een hapjespan zonder olie. Hak ze daarna grof.

Stap 2

Was de pompoen en snijd doormidden. Verwijder met een lepel de zaden. Snijd de uiteinden eraf en snijd vervolgens in halve manen van 1-2 cm dik. Leg de pompoen in een bakblik of ovenschaal en kruid met olijfolie, peper en zout. Rooster in ca. 25 minuten mooi bruin. Was de peterselie, pluk de blaadjes en hak fijn.

Stap 3

Poets de oesterzwammen schoon. Let op, want de kastanjechampignons worden in ander recept gebruikt. Wanneer de pompoen bijna klaar is verwarm dan de hapjespan met een scheutje olie en bak de oesterzwammen 3-4 minuten.

Stap 4

Bereid de ravioli volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en vang een kopje kookvocht op. Brokkel ondertussen de geitenkaas.

Stap 5

Schep de ravioli voorzichtig in de hapjespan. Proef en kruid naar smaak met kruidenboter, ⅔ van de fijngehakte peterselie, zwarte peper en zout. Voeg eventueel een beetje kookvocht toe om het gerecht wat smeuïger te maken.

Stap 6

Verdeel de ravioli over de borden. Serveer samen met de geroosterde pompoen. Maak het gerecht af met de geitenkaas, de achtergehouden peterselie en de geroosterde walnoten.