Herfst ravioli
Vega

Herfst ravioli

Met pompoen, geitenkaas & zwarte knoflookboter

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 60 gram geitenkaas
  • 12.5 gram gepelde walnoten
  • 200 stuk(s) hokkaido pompoen
  • 1 eetlepel(s) kookvocht
  • 100 gram oesterzwammen
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 10 gram peterselie
  • 125 gram ravioli ricotta spinazie
  • 12.5 gram zwarte knoflookboter
  • 120 gram geitenkaas
  • 25 gram gepelde walnoten
  • 400 stuk(s) hokkaido pompoen
  • 2 eetlepel(s) kookvocht
  • 200 gram oesterzwammen
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 15 gram peterselie
  • 250 gram ravioli ricotta spinazie
  • 25 gram zwarte knoflookboter
  • 180 gram geitenkaas
  • 50 gram gepelde walnoten
  • 600 stuk(s) hokkaido pompoen
  • 3 eetlepel(s) kookvocht
  • 300 gram oesterzwammen
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 20 gram peterselie
  • 375 gram ravioli ricotta spinazie
  • 50 gram zwarte knoflookboter
  • 240 gram geitenkaas
  • 50 gram gepelde walnoten
  • 800 stuk(s) hokkaido pompoen
  • 4 eetlepel(s) kookvocht
  • 400 gram oesterzwammen
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 25 gram peterselie
  • 500 gram ravioli ricotta spinazie
  • 75 gram zwarte knoflookboter

Benodigdheden

  • kopje
  • 1 bakplaat of ovenschaal
  • vergiet
  • 1 kookpan
  • koksmes
  • snijplank
  • 1 hapjespan

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Vega

Vanaf 46.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Weetje

Wat de meeste mensen niet weten van de Hokkaido pompoen, is dat je de schil kunt eten en dat je hem voor de meeste gerechten (zoals soep, risotto of stoofschotels) niet hoeft te schillen.

Chef Ruud

Bereidingswijze

Stap 1
Stap 1

Verwarm de oven voor op 200-220 graden met boven de grillstand aan. Breng een kookpan met water en een snufje zout aan de kook voor de ravioli. Rooster de walnoten 1-2 minuten in een hapjespan zonder olie en hak ze daarna grof.

Stap 2
Stap 2

Was de pompoen en snijd doormidden. Verwijder met een lepel de zaden. Snijd de uiteinden eraf en snijd vervolgens in halve manen van 1-2 cm dik. Leg de pompoen in een bakblik of ovenschaal en kruid met olijfolie, peper en zout. Rooster in ca. 25 minuten mooi bruin. Was de peterselie, pluk de blaadjes en hak fijn.

Stap 3
Stap 3

Poets de oesterzwammen schoon. Let op, want de kastanjechampignons worden in ander recept gebruikt. Wanneer de pompoen bijna klaar is verwarm dan de hapjespan met een scheutje olie en bak de oesterzwammen 3-4 minuten.

Stap 4
Stap 4

Kook de ravioli in ca. 4 minuten gaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op. Brokkel ondertussen de geitenkaas.

Stap 5
Stap 5

Schep de ravioli voorzichtig in de hapjespan. Proef en kruid naar smaak met de zwarte knoflookboter, 3/4 van de fijngehakte peterselie, zwarte peper en zout. Voeg eventueel een beetje kookvocht toe om het gerecht wat smeuïger te maken.

Stap 6
Stap 6

Verdeel de ravioli over de borden. Serveer samen met de geroosterde pompoen. Maak het gerecht af met de achtergehouden peterselie en de geroosterde walnoten.