Grootmoe's stoof met bietjes
knolselderij & champignons
- 45 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 eetlepel(s) bloem
- 200 milliliter groentebouillon
- 1 theelepel(s) grootmoe's stoofkruiden
- 100 gram knolselderij
- 125 gram rode bieten
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 1 eetlepel(s) roomboter
- 0.25 stuk(s) volkoren stokbrood
- 125 gram witte champignons
- 100 gram wortelpeterselie
- 2 eetlepel(s) bloem
- 400 milliliter groentebouillon
- 2 theelepel(s) grootmoe's stoofkruiden
- 200 gram knolselderij
- 250 gram rode bieten
- 1 stuk(s) rode ui
- 2 eetlepel(s) roomboter
- 0.5 stuk(s) volkoren stokbrood
- 250 gram witte champignons
- 200 gram wortelpeterselie
- 3 eetlepel(s) bloem
- 600 milliliter groentebouillon
- 3 theelepel(s) grootmoe's stoofkruiden
- 300 gram knolselderij
- 375 gram rode bieten
- 1 stuk(s) rode ui
- 3 eetlepel(s) roomboter
- 0.75 stuk(s) volkoren stokbrood
- 375 gram witte champignons
- 300 gram wortelpeterselie
- 4 eetlepel(s) bloem
- 800 milliliter groentebouillon
- 4 theelepel(s) grootmoe's stoofkruiden
- 400 gram knolselderij
- 500 gram rode bieten
- 2 stuk(s) rode ui
- 4 eetlepel(s) roomboter
- 1 stuk(s) volkoren stokbrood
- 500 gram witte champignons
- 400 gram wortelpeterselie
Benodigdheden
- dunschiller
- vergiet
- koksmes
- snijplank
- ovenrooster
- gietijzeren soeppan
- maatbeker
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega
Vanaf 19.50 per weekWeetje
Het Blauwe Huis teelt en levert keukenkruiden, specerijen, theekruiden en kruidenoliën. Hun eigen teelt vormt de bodem onder het bedrijf, letterlijk en figuurlijk. Door zelf te telen investeert Het Blauwe Huis al sinds de oprichting in de jaren zeventig in plantenkennis en -kwaliteit. Bovendien hoeven de producten die hier worden verbouwd, geoogst en gedroogd slechts een minimale hoeveelheid transportkilometers af te leggen.
Inkoper Maaike
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 200-220 graden voor het brood.
Maak de knolselderij schoon en snijd in blokjes van 1 cm. Schil de wortelpeterselie en snijd in plakjes. Poets de champignons schoon en snijd doormidden of in parten. Maak de bieten schoon, snijd in vieren en vervolgens in dunne partjes. Maak de rode ui schoon en snijd in partjes.
Verhit de roomboter in de braadpan op hoog vuur. Bak de ui, knolselderij, bieten, champignons en wortelpeterselie 3-5 minuten. Haal de groenten uit de pan en zet het vuur laag.
Voeg bloem toe aan de braadpan en bak 5 minuten. Blijf goed roeren. Het is belangrijk om de bloem goed te garen anders smaakt de saus bloemig.
Voeg nu al roerend de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg vervolgens de gebakken groenten en kruidenmix toe. Laat 30 minuten sudderen op middelhoog vuur. Bak ondertussen het brood volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Proef de stoofschotel en kruid eventueel met peper en zout.
Zet de braadpan op tafel of verdeel de stoofschotel over diepe borden. Serveer samen met het brood.