Groentewraps gevuld met falafel, koolsalade en tahindressing
Vega

Groentewraps gevuld met falafel, koolsalade en tahindressing

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 50 gram belegen kaas
  • 100 gram kikkererwten
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 5 blad(en) lollo rosso
  • 1 bosje(s) radijs
  • 1 theelepel(s) ras el hanout
  • 2 stuk(s) tortilla wraps
  • 1 stuk(s) ui
  • 100 gram waspeen
  • 1 stuk(s) witte kool (heel)
  • 100 milliliter yoghurt
  • 100 gram belegen kaas
  • 200 gram kikkererwten
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 10 blad(en) lollo rosso
  • 1 bosje(s) radijs
  • 1 theelepel(s) ras el hanout
  • 3 stuk(s) tortilla wraps
  • 1 stuk(s) ui
  • 200 gram waspeen
  • 1 stuk(s) witte kool (heel)
  • 200 milliliter yoghurt
  • 150 gram belegen kaas
  • 300 gram kikkererwten
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 15 blad(en) lollo rosso
  • 1 bosje(s) radijs
  • 2 theelepel(s) ras el hanout
  • 5 stuk(s) tortilla wraps
  • 2 stuk(s) ui
  • 300 gram waspeen
  • 1 stuk(s) witte kool (heel)
  • 300 milliliter yoghurt
  • 200 gram belegen kaas
  • 400 gram kikkererwten
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 20 blad(en) lollo rosso
  • 2 bosje(s) radijs
  • 2 theelepel(s) ras el hanout
  • 6 stuk(s) tortilla wraps
  • 2 stuk(s) ui
  • 400 gram waspeen
  • 2 stuk(s) witte kool (heel)
  • 400 milliliter yoghurt

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 210 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de sla en de radijsjes en pluk de bladeren los. Snijd de radijsjes in plakjes. Kneed met de hand de afgegoten kikkerwten samen met de Marokkaanse kruiden, zout en de helft van de tahini tot een deeg. Er mogen nog stukjes in zitten als het maar goed te vormen is. Kneed daarna van de kikkererwten kleine dikke burgertjes van 1 centimeter dik en 4 centimeter doorsnee. Ongeveer 6 of 7 per persoon.

Stap 2

Leg de falafels daarna op een bakplaat, maar wacht nog even met in de oven plaatsen. Snijd de helft van de witte kool in wat grovere stukken van 2 centimeter breed en de rest in zo dun mogelijke reepjes voor de koolsalade.

Stap 3

Rasp de peentjes op een grove rasp. Pel en snipper de knoflook, meng deze met de yoghurt, peper en zout, de helft van de tahini en een scheutje olijfolie tot een frisse dressing en meng deze door de dungesneden koolsla en de geraspte wortel.

Stap 4

Pel de ui, snipper deze fijn en fruit deze in een hapjes pan kort aan in een scheutje olijfolie. Voeg de witte kool toe en stoof deze gaar in 8 minuten. Plaats tegelijk de falafels in de oven, want dit duurt ongeveer even lang. De falafels zijn klaar als ze lichtbruin gekleurd zijn.

Stap 5

Verwarm de wraps volgens de verpakking, beleg deze met de slabladeren, de koolsalade, de gestoofde kool, de radijsjes, geraspte kaas en de falafels.

Stap 6

Rol de wraps op en snijd ze schuin doormidden, zodat je per persoon 3 halve wraps hebt.