
Groentewraps gevuld met falafel, koolsalade en tahindressing
- 0 min voorbereidingstijd
- 30 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
- 50 gram belegen kaas
- 100 gram kikkererwten
- 1 teentje(s) knoflook
- 5 blad(en) lollo rosso
- 1 bosje(s) radijs
- 1 gram ras el hanout
- 2 stuk(s) tortilla wraps
- 1 stuk(s) ui
- 100 stuk(s) waspeen
- 1 gram witte kool
- 100 mililiter yoghurt
- 100 gram belegen kaas
- 200 gram kikkererwten
- 2 teentje(s) knoflook
- 10 blad(en) lollo rosso
- 1 bosje(s) radijs
- 1 gram ras el hanout
- 3 stuk(s) tortilla wraps
- 1 stuk(s) ui
- 200 stuk(s) waspeen
- 1 gram witte kool
- 200 mililiter yoghurt
- 150 gram belegen kaas
- 300 gram kikkererwten
- 3 teentje(s) knoflook
- 15 blad(en) lollo rosso
- 1 bosje(s) radijs
- 2 gram ras el hanout
- 5 stuk(s) tortilla wraps
- 2 stuk(s) ui
- 300 stuk(s) waspeen
- 1 gram witte kool
- 300 mililiter yoghurt
- 200 gram belegen kaas
- 400 gram kikkererwten
- 4 teentje(s) knoflook
- 20 blad(en) lollo rosso
- 2 bosje(s) radijs
- 2 gram ras el hanout
- 6 stuk(s) tortilla wraps
- 2 stuk(s) ui
- 400 stuk(s) waspeen
- 2 gram witte kool
- 400 mililiter yoghurt
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 210 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de sla en de radijsjes en pluk de bladeren los. Snijd de radijsjes in plakjes. Kneed met de hand de afgegoten kikkerwten samen met de Marokkaanse kruiden, zout en de helft van de tahini tot een deeg. Er mogen nog stukjes in zitten als het maar goed te vormen is. Kneed daarna van de kikkererwten kleine dikke burgertjes van 1 centimeter dik en 4 centimeter doorsnee. Ongeveer 6 of 7 per persoon.
Leg de falafels daarna op een bakplaat, maar wacht nog even met in de oven plaatsen. Snijd de helft van de witte kool in wat grovere stukken van 2 centimeter breed en de rest in zo dun mogelijke reepjes voor de koolsalade.
Rasp de peentjes op een grove rasp. Pel en snipper de knoflook, meng deze met de yoghurt, peper en zout, de helft van de tahini en een scheutje olijfolie tot een frisse dressing en meng deze door de dungesneden koolsla en de geraspte wortel.
Pel de ui, snipper deze fijn en fruit deze in een hapjes pan kort aan in een scheutje olijfolie. Voeg de witte kool toe en stoof deze gaar in 8 minuten. Plaats tegelijk de falafels in de oven, want dit duurt ongeveer even lang. De falafels zijn klaar als ze lichtbruin gekleurd zijn.
Verwarm de wraps volgens de verpakking, beleg deze met de slabladeren, de koolsalade, de gestoofde kool, de radijsjes, geraspte kaas en de falafels.
Rol de wraps op en snijd ze schuin doormidden, zodat je per persoon 3 halve wraps hebt.