Groenlof risotto
Vegan

Groenlof risotto

met geroosterde amandelen

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 10 gram amandelen
  • 1 stuk(s) groenlof
  • 300 milliliter groentebouillon
  • 5 gram peterselie
  • 75 gram plantaardige geraspte kaas
  • 100 gram risottorijst
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 25 gram rucola
  • 20 gram amandelen
  • 1 stuk(s) groenlof
  • 600 milliliter groentebouillon
  • 10 gram peterselie
  • 150 gram plantaardige geraspte kaas
  • 200 gram risottorijst
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 50 gram rucola
  • 30 gram amandelen
  • 1 stuk(s) groenlof
  • 900 milliliter groentebouillon
  • 15 gram peterselie
  • 225 gram plantaardige geraspte kaas
  • 300 gram risottorijst
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 75 gram rucola
  • 40 gram amandelen
  • 2 stuk(s) groenlof
  • 1200 milliliter groentebouillon
  • 20 gram peterselie
  • 300 gram plantaardige geraspte kaas
  • 400 gram risottorijst
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 100 gram rucola

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Bereidingswijze

Stap 1

Breng een pan met water aan de kook voor de bouillon en maak de bouillon. Snipper de ui.

Stap 2

Verhit wat olie in een grote kookpan. Fruit de ui. Als de ui glazig wordt, voeg de risotto toe. Bak de risotto 5 minuten mee en zet het vuur laag. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe, totdat de risotto al het vocht opgenomen heeft.

Stap 3

Snijd de groenlof in de breedte in dunne repen en leg in een vergiet. Spoel schoon en laat uitlekken. Rooster de amandelen een paar minuten in een droge pan.

Stap 4

Als de risotto bijna klaar is, voeg de geraspte kaas toe. Als de kaas gesmolten is, voeg de groenlof toe. Gaar nog 5 minuten mee. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Stap 5

Was de peterselie en snijd fijn. Voeg de helft van de peterselie toe aan de risotto en schep erdoorheen.

Stap 6

Schep de risotto op de borden en maak af met de geroosterde amandelen, peterselie en rucola.