Groenlof risotto
met geroosterde amandelen
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 10 gram amandelen
- 1 stuk(s) groenlof
- 300 milliliter groentebouillon
- 5 gram peterselie
- 75 gram plantaardige geraspte kaas
- 100 gram risottorijst
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 25 gram rucola
- 20 gram amandelen
- 1 stuk(s) groenlof
- 600 milliliter groentebouillon
- 10 gram peterselie
- 150 gram plantaardige geraspte kaas
- 200 gram risottorijst
- 1 stuk(s) rode ui
- 50 gram rucola
- 30 gram amandelen
- 1 stuk(s) groenlof
- 900 milliliter groentebouillon
- 15 gram peterselie
- 225 gram plantaardige geraspte kaas
- 300 gram risottorijst
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 75 gram rucola
- 40 gram amandelen
- 2 stuk(s) groenlof
- 1200 milliliter groentebouillon
- 20 gram peterselie
- 300 gram plantaardige geraspte kaas
- 400 gram risottorijst
- 2 stuk(s) rode ui
- 100 gram rucola
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekBereidingswijze
Breng een pan met water aan de kook voor de bouillon en maak de bouillon. Snipper de ui.
Verhit wat olie in een grote kookpan. Fruit de ui. Als de ui glazig wordt, voeg de risotto toe. Bak de risotto 5 minuten mee en zet het vuur laag. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe, totdat de risotto al het vocht opgenomen heeft.
Snijd de groenlof in de breedte in dunne repen en leg in een vergiet. Spoel schoon en laat uitlekken. Rooster de amandelen een paar minuten in een droge pan.
Als de risotto bijna klaar is, voeg de geraspte kaas toe. Als de kaas gesmolten is, voeg de groenlof toe. Gaar nog 5 minuten mee. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Was de peterselie en snijd fijn. Voeg de helft van de peterselie toe aan de risotto en schep erdoorheen.
Schep de risotto op de borden en maak af met de geroosterde amandelen, peterselie en rucola.