Groenlof risotto
Vega

Groenlof risotto

met mosterdkaas en amandelen

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 10 gram amandelen
  • 1 stuk(s) groenlof
  • 300 milliliter groentebouillon
  • 75 gram mosterdkaas
  • 5 gram peterselie
  • 100 gram risottorijst
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 25 gram rucola
  • 20 gram amandelen
  • 1 stuk(s) groenlof
  • 600 milliliter groentebouillon
  • 150 gram mosterdkaas
  • 10 gram peterselie
  • 200 gram risottorijst
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 50 gram rucola
  • 30 gram amandelen
  • 1 stuk(s) groenlof
  • 900 milliliter groentebouillon
  • 225 gram mosterdkaas
  • 15 gram peterselie
  • 300 gram risottorijst
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 75 gram rucola
  • 40 gram amandelen
  • 2 stuk(s) groenlof
  • 1200 milliliter groentebouillon
  • 300 gram mosterdkaas
  • 20 gram peterselie
  • 400 gram risottorijst
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 100 gram rucola

Tip

Nog lekkerder: blus de risotto af met wat witte wijn. Voeg daarna beetje bij beetje de bouillon toe. Je hebt nu wel wat minder bouillon nodig.

Inkoper Wouter

Bereidingswijze

Stap 1

Breng een pan met water aan de kook voor de bouillon en maak de bouillon. Snipper de ui.

Stap 2

Verhit wat olie in een grote kookpan. Fruit de ui. Als de ui glazig wordt, voeg de risotto toe. Bak de risotto 5 minuten mee en zet het vuur laag. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe, totdat de risotto al het vocht opgenomen heeft.

Stap 3

Snijd de groenlof in de breedte in dunne repen en leg in een vergiet. Spoel schoon en laat uitlekken. Rooster de amandelen een paar minuten in een droge pan.

Stap 4

Maak met een kaasschaaf of dunschiller plakken van de mosterdkaas.

Stap 5

Als de risotto bijna klaar is, voeg de kaas toe. Als de kaas gesmolten is, voeg de groenlof toe. Gaar nog 5 minuten mee. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Stap 6

Was de peterselie en snijd fijn. Voeg de helft van de peterselie toe aan de risotto en schep erdoorheen. Schep de risotto op de borden en maak af met de geroosterde amandelen, peterselie en rucola.