Groenlof risotto
Vis

Groenlof risotto

met kabeljauwhaas

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 10 gram amandelen
  • 1 stuk(s) groenlof
  • 300 milliliter groentebouillon
  • 120 gram kabeljauw
  • 75 gram mosterdkaas
  • 5 gram peterselie
  • 100 gram risottorijst
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 1 eetlepel(s) roomboter
  • 25 gram rucola
  • 20 gram amandelen
  • 1 stuk(s) groenlof
  • 600 milliliter groentebouillon
  • 240 gram kabeljauw
  • 150 gram mosterdkaas
  • 10 gram peterselie
  • 200 gram risottorijst
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 2 eetlepel(s) roomboter
  • 50 gram rucola
  • 30 gram amandelen
  • 1 stuk(s) groenlof
  • 900 milliliter groentebouillon
  • 360 gram kabeljauw
  • 225 gram mosterdkaas
  • 15 gram peterselie
  • 300 gram risottorijst
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 3 eetlepel(s) roomboter
  • 75 gram rucola
  • 40 gram amandelen
  • 2 stuk(s) groenlof
  • 1200 milliliter groentebouillon
  • 480 gram kabeljauw
  • 300 gram mosterdkaas
  • 20 gram peterselie
  • 400 gram risottorijst
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 4 eetlepel(s) roomboter
  • 100 gram rucola

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Nog lekkerder: blus de risotto af met wat witte wijn. Voeg daarna beetje bij beetje de bouillon toe. Je hebt nu wel wat minder bouillon nodig.

Inkoper Wouter

Bereidingswijze

Stap 1

Breng een pan met water aan de kook voor de bouillon en maak de bouillon. Snipper de ui.

Stap 2

Verhit wat olie in een grote kookpan. Fruit de ui. Als de ui glazig wordt, voeg de risotto toe. Bak de risotto 5 minuten mee en zet het vuur laag. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe, totdat de risotto al het vocht opgenomen heeft.

Stap 3

Snijd de groenlof in de breedte in dunne repen en leg in een vergiet. Spoel schoon en laat uitlekken. Rooster de amandelen een paar minuten in een droge pan.

Stap 4

Dep de kabeljauw droog. Verhit boter in een hapjespan. Als de boter heet is, voeg de kabeljauw toe aan de pan en bak 4 minuten per kant. Kruid met peper en zout.

Stap 5

Maak met een kaasschaaf of dunschiller plakken van de mosterdkaas. Als de risotto bijna klaar is, voeg de kaas toe. Als de kaas gesmolten is, voeg de groenlof toe. Gaar nog 5 minuten mee. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Stap 6

Was de peterselie en snijd fijn. Voeg de helft van de peterselie toe aan de risotto en schep erdoorheen. Schep de risotto op de borden. Leg de vis erop en maak af met de geroosterde amandelen, peterselie en rucola.