Groene viscurry
Vis

Groene viscurry

met paksoi en kikkererwten

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 stuk(s) Shanghai paksoi
  • 30 gram groene currypasta
  • 2 theelepel(s) honing
  • 55 gram kikkererwten
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 120 gram koolvisblokjes
  • 5 gram koriander
  • 0.25 stuk(s) limoen
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 0.5 eetlepel(s) vissaus
  • 75 gram zilvervliesrijst
  • 1 stuk(s) Shanghai paksoi
  • 60 gram groene currypasta
  • 4 theelepel(s) honing
  • 110 gram kikkererwten
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 240 gram koolvisblokjes
  • 10 gram koriander
  • 0.5 stuk(s) limoen
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 1 eetlepel(s) vissaus
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 2 stuk(s) Shanghai paksoi
  • 90 gram groene currypasta
  • 6 theelepel(s) honing
  • 165 gram kikkererwten
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 600 milliliter kokosmelk
  • 360 gram koolvisblokjes
  • 15 gram koriander
  • 0.75 stuk(s) limoen
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 1.5 eetlepel(s) vissaus
  • 225 gram zilvervliesrijst
  • 2 stuk(s) Shanghai paksoi
  • 120 gram groene currypasta
  • 8 theelepel(s) honing
  • 220 gram kikkererwten
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 800 milliliter kokosmelk
  • 480 gram koolvisblokjes
  • 20 gram koriander
  • 1 stuk(s) limoen
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 2 eetlepel(s) vissaus
  • 300 gram zilvervliesrijst

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Dit keer twee tips! 1) Ooit kokosrijst gemaakt? Houd wat kokosmelk achter de hand en vervang de helft van het water voor de rijst met de kokosmelk. Laat de rijst garen in het water met kokosmelk en je geeft een heerlijke Aziatische 'touch' aan je gerecht. Ook lekker: rasp een klein beetje limoenrasp over je rijst! 2) Oorspronkelijk wordt dit gerecht gemaakt met Thaise basilicum. Mocht je dit tegenkomen in een Aziatische toko, dan is dit een echte aanrader.

Chef Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Breng water aan de kook voor de rijst en kook de rijst in circa 10 minuten gaar. Laat daarna met het vuur uit en de deksel op de pan doorgaren.

Stap 2

Maak de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook grof. Was de paksoi, haal de onderkant eraf en snijd grof.

Stap 3

Verhit olie in een wok of hapjespan. Fruit de ui en knoflook. Voeg na 5 minuten de groene curry toe en fruit een paar minuten mee. Voordat je de kokosmelk opent, schud het blik flink door elkaar. Blus daarna de curry af met kokosmelk. Voeg de vissaus en honing toe en roer geheel. Pers de limoen uit en voeg het sap toe aan de curry.

Stap 4

Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af en laat uitlekken.

Stap 5

Voeg de vis, paksoi en kikkererwten toe aan de curry. Laat 8 minuten garen in de curry. Was de koriander en hak fijn.

Stap 6

Verdeel de rijst met curry over de borden en maak af met de koriander.