Groene linzen met geroosterde groenten
en gepocheerd ei
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 eetlepel(s) azijn
- 0.5 stuk(s) courgette
- 1 stuk(s) eieren
- 1 teentje(s) knoflook
- 75 gram linzen
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 0.5 stuk(s) paprika
- 5 gram peterselie
- 1 eetlepel(s) azijn
- 1 stuk(s) courgette
- 2 stuk(s) eieren
- 2 teentje(s) knoflook
- 150 gram linzen
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 1 stuk(s) paprika
- 10 gram peterselie
- 1.5 eetlepel(s) azijn
- 1.5 stuk(s) courgette
- 3 stuk(s) eieren
- 3 teentje(s) knoflook
- 225 gram linzen
- 6 eetlepel(s) olijfolie
- 1.5 stuk(s) paprika
- 15 gram peterselie
- 2 eetlepel(s) azijn
- 2 stuk(s) courgette
- 4 stuk(s) eieren
- 4 teentje(s) knoflook
- 300 gram linzen
- 8 eetlepel(s) olijfolie
- 2 stuk(s) paprika
- 20 gram peterselie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega
Vanaf 19.50 per weekTip
Heb je toevallig nog laurierblaadjes in huis? Kook er dan 1 of 2 mee met de linzen. Ze geven nog meer diepgang aan de toch al lekkere smaak van deze Nederlandse linzen.
Inkoper Marta
Bereidingswijze
Was de groene linzen en doe ze in een pan. Pel de knoflook, halveer de teentjes en voeg toe aan de linzen. Voeg ruim water en wat zout toe en breng aan de kook. Kook de linzen in 18-20 minuten gaar.
Snijd ondertussen de paprika in brede repen en de courgette in plakken. Besprenkel ze met wat olijfolie. Verhit een grillpan en gril eerst de paprika in ongeveer 4 minuten en daarna de courgette 2-3 minuten.
Breng een steelpan water met een scheutje azijn aan de kook. Breek elk ei boven een apart glas. Zet het vuur laag als het water kookt. Roer met een lepel in het water tot er een draaikolk ontstaat. Roer niet te hard, het water hoeft maar een beetje te draaien. Laat een ei in het midden van de draaikolk glijden en pocheer in 3-4 minuten halfgaar. Neem uit de pan met een schuimspaan. Pocheer zo ook de rest van de eieren. Houd het water tegen de kook.
Giet de linzen af en doe ze in een schaal. Haal de knoflook eruit en doe in een bakje. Pureer de knoflook met een vork en meng er de olijfolie door. Doe de gegrilde groenten bij de linzen. Hak de peterselie grof en meng samen met de knoflookolie door de linzen met groente. Breng op smaak met peper en zout.
Laat de gepocheerde eieren nog even in het bijna kokende water glijden om ze weer lekker warm te krijgen. Verdeel de linzen met gegrilde groenten over de borden en leg er op elk bord een gepocheerd eitje bij.