Groene linzen met geroosterde groenten
Vlees

Groene linzen met geroosterde groenten

en chipolataworst

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 2 stuk(s) chipolata worstjes
  • 0.5 stuk(s) courgette
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 75 gram linzen
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.5 stuk(s) paprika
  • 5 gram peterselie
  • 4 stuk(s) chipolata worstjes
  • 1 stuk(s) courgette
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 150 gram linzen
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 stuk(s) paprika
  • 10 gram peterselie
  • 6 stuk(s) chipolata worstjes
  • 1.5 stuk(s) courgette
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 225 gram linzen
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 1.5 stuk(s) paprika
  • 15 gram peterselie
  • 8 stuk(s) chipolata worstjes
  • 2 stuk(s) courgette
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 300 gram linzen
  • 8 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 stuk(s) paprika
  • 20 gram peterselie

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Heb je toevallig nog laurierblaadjes in huis? Kook er dan 1 of 2 mee met de linzen. Ze geven nog meer diepgang aan de toch al lekkere smaak van deze Nederlandse linzen.

Inkoper Marta

Bereidingswijze

Stap 1

Was de groene linzen en doe ze in een pan. Pel de knoflook, halveer de teentjes en voeg toe aan de linzen. Voeg ruim water en wat zout toe en breng aan de kook. Kook de linzen in circa 15 minuten beetgaar.

Stap 2

Snijd ondertussen de paprika in brede repen en de courgette in plakken. Besprenkel ze met wat olijfolie. Verhit een grillpan en gril eerst de paprika in ongeveer 4 minuten en daarna de courgette 2-3 minuten.

Stap 3

Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan en bak de chipolataworstjes in ongeveer 8 minuten gaar. Keer af en toe.

Stap 4

Giet de linzen af en doe ze in een schaal. Haal de knoflook eruit en doe in een bakje. Pureer de knoflook met een vork en meng er de olijfolie door. Doe de gegrilde groenten bij de linzen. Hak de peterselie grof en meng samen met de knoflookolie door de linzen met groente. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Verdeel de linzen met gegrilde groenten over de borden en leg de worstjes erbij.