Groene kikkererwtencurry
met paksoi
- 90 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 15 gram cashewnoten
- 30 gram groene currypasta
- 50 gram kikkererwten gedroogd
- 1 teentje(s) knoflook
- 100 milliliter kokosmelk
- 1 stuk(s) paksoi
- 75 gram rijst
- 0.5 stuk(s) sjalot
- 30 gram cashewnoten
- 60 gram groene currypasta
- 100 gram kikkererwten gedroogd
- 2 teentje(s) knoflook
- 200 milliliter kokosmelk
- 1 stuk(s) paksoi
- 150 gram rijst
- 1 stuk(s) sjalot
- 45 gram cashewnoten
- 90 gram groene currypasta
- 150 gram kikkererwten gedroogd
- 3 teentje(s) knoflook
- 300 milliliter kokosmelk
- 2 stuk(s) paksoi
- 225 gram rijst
- 1.5 stuk(s) sjalot
- 60 gram cashewnoten
- 120 gram groene currypasta
- 200 gram kikkererwten gedroogd
- 4 teentje(s) knoflook
- 400 milliliter kokosmelk
- 2 stuk(s) paksoi
- 300 gram rijst
- 2 stuk(s) sjalot
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip
Wil je de curry nog authentieker laten smaken? Bestrooi dan met verse koriander en knijp er een partje limoen boven.
Inkoper Evelien
Bereidingswijze
Let op: bereid de kikkererwten eerder op de dag of de dag van tevoren volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snipper ondertussen de sjalot en snijd de knoflook fijn. Was de paksoi, haal de onderkant eraf en snijd grof.
Verhit olie in een wok of hapjespan. Fruit de sjalot en knoflook. Voeg na 5 minuten de groenecurrypasta toe en fruit een paar minuten mee. Voeg de kokosmelk en breng aan de kook.
Voeg de kikkererwten en de paksoi toe aan de curry en laat ca. 6 min. garen op laag vuur.
Rooster ondertussen de cashewnoten in een droge koekenpan zonder olie of boter tot ze beginnen te kleuren. Schep uit de pan en laat iets afkoelen op een bord. Verdeel de rijst met curry over de (diepe) borden. Bestrooi met de cashewnoten en serveer.