Groene kikkererwtencurry
met paksoi
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 stuk(s) Shanghai paksoi
- 2 theelepel(s) agave siroop
- 10 gram cashewnoten
- 30 gram groene currypasta
- 50 gram kikkererwten gedroogd
- 1 teentje(s) knoflook
- 200 milliliter kokosmelk
- 5 gram koriander
- 0.25 stuk(s) limoen
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 75 gram zilvervliesrijst
- 1 stuk(s) Shanghai paksoi
- 4 theelepel(s) agave siroop
- 20 gram cashewnoten
- 60 gram groene currypasta
- 100 gram kikkererwten gedroogd
- 2 teentje(s) knoflook
- 400 milliliter kokosmelk
- 10 gram koriander
- 0.5 stuk(s) limoen
- 1 stuk(s) rode ui
- 150 gram zilvervliesrijst
- 2 stuk(s) Shanghai paksoi
- 6 theelepel(s) agave siroop
- 30 gram cashewnoten
- 90 gram groene currypasta
- 150 gram kikkererwten gedroogd
- 3 teentje(s) knoflook
- 600 milliliter kokosmelk
- 15 gram koriander
- 0.75 stuk(s) limoen
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 225 gram zilvervliesrijst
- 2 stuk(s) Shanghai paksoi
- 8 theelepel(s) agave siroop
- 40 gram cashewnoten
- 120 gram groene currypasta
- 200 gram kikkererwten gedroogd
- 4 teentje(s) knoflook
- 800 milliliter kokosmelk
- 20 gram koriander
- 1 stuk(s) limoen
- 2 stuk(s) rode ui
- 300 gram zilvervliesrijst
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip
Dit keer twee tips! 1) Ooit kokosrijst gemaakt? Houd wat kokosmelk achter de hand en vervang de helft van het water voor de rijst met de kokosmelk. Laat de rijst garen in het water met kokosmelk en je geeft een heerlijke Aziatische 'touch' aan je gerecht. Ook lekker: rasp een klein beetje limoenrasp over je rijst! 2) Oorspronkelijk wordt dit gerecht gemaakt met Thaise basilicum. Mocht je dit tegenkomen in een Aziatische toko, dan is dit een echte aanrader.
Chef Charlotte
Bereidingswijze
Let op: bereid de kikkererwten eerder op de dag of de dag van tevoren volgens de bereidingswijze op de verpakking. Breng water aan de kook voor de rijst en kook de rijst in circa 10 minuten gaar. Laat daarna met het vuur uit en de deksel op de pan doorgaren.
Maak de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook grof. Was de paksoi, haal de onderkant eraf en snijd grof.
Verhit olie in een wok of hapjespan. Fruit de ui en knoflook. Voeg na 5 minuten de groene curry toe en fruit een paar minuten mee. Voordat je de kokosmelk opent, schud het blik flink door elkaar. Blus daarna de curry af met kokosmelk. Voeg agavesiroop en wat zout toe en roer geheel. Pers de limoen uit en voeg het sap toe aan de curry.
Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af en laat uitlekken.
Voeg de paksoi en kikkererwten toe aan de curry. Laat 8 minuten garen in de curry. Verhit een koekenpan en rooster de cashewnoten tot ze kleur krijgen. Was de koriander en hak fijn.
Verdeel de rijst met curry over de borden en maak af met de geroosterde cashewnoten en koriander.