Groene curry met kip
Vlees

Groene curry met kip

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 0.5 gram groene currypasta
  • 150 gram kipfilet
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 100 mililiter kokosroom
  • 1 stuk(s) paksoi
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 100 gram witte champignons
  • 60 gram zilvervliesrijst
  • 1 gram groene currypasta
  • 300 gram kipfilet
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 160 mililiter kokosroom
  • 1 stuk(s) paksoi
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 250 gram witte champignons
  • 125 gram zilvervliesrijst
  • 2 gram groene currypasta
  • 450 gram kipfilet
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 300 mililiter kokosroom
  • 1 stuk(s) paksoi
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 250 gram witte champignons
  • 180 gram zilvervliesrijst
  • 2 gram groene currypasta
  • 600 gram kipfilet
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 320 mililiter kokosroom
  • 2 stuk(s) paksoi
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 500 gram witte champignons
  • 250 gram zilvervliesrijst

Bereidingswijze

Stap 1

Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Pel en hak de knoflook. Snijd de kipfilet in reepjes. Borstel de champignons schoon. Was de paksoi, snijd het witte gedeelte in stukken van ca 2 cm en het groene gedeelte door de helft.

Stap 2

Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking gaar. Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook.

Stap 3

Voeg de gesneden kip toe en bak deze ca 5 minuten tot deze goudbruin is. Voeg de curry pasta toe en roer door. Voeg de champignon en het witte gedeelte van de paksoi toe en bak dit ca 4 minuten mee op middelhoog vuur.

Stap 4

Voeg de kokosmelk toe en laat het geheel ca 5 minuten sudderen, zodat de saus iets inkookt.

Stap 5

Voeg als laatste het groen van de paksoi toe en breng de groene curry op smaak met zout. Serveer deze met de gekookte zilvervliesrijst.