Groene curry
met paksoi, kikkererwten en mini champignons
- 20 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
- 250 gram aardpeer
- 1 gram currypasta
- 1 teentje(s) knoflook
- 80 mililiter kokosroom
- 125 gram krieltjes
- 1 stuk(s) paksoi
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 100 gram witte champignons
- 500 gram aardpeer
- 1 gram currypasta
- 2 teentje(s) knoflook
- 160 mililiter kokosroom
- 250 gram krieltjes
- 1 stuk(s) paksoi
- 1 stuk(s) rode ui
- 250 gram witte champignons
- 500 gram aardpeer
- 2 gram currypasta
- 3 teentje(s) knoflook
- 240 mililiter kokosroom
- 250 gram krieltjes
- 1 stuk(s) paksoi
- 2 stuk(s) rode ui
- 250 gram witte champignons
- 1000 gram aardpeer
- 2 gram currypasta
- 4 teentje(s) knoflook
- 320 mililiter kokosroom
- 250 gram krieltjes
- 2 stuk(s) paksoi
- 2 stuk(s) rode ui
- 325 gram witte champignons
Bereidingswijze
Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Pel en hak de knoflook.
Borstel de champignons schoon. Was de paksoi, snijd het witte gedeelte in stukken van ca 2cm en het groene gedeelte door de helft. Schil de aardpeer en snijd deze in grove blokken. Was en boen de krieltjes schoon met lauw water en snijd ze in kwarten.
Breng in een kookpan ruim water met zout aan de kook. Kook de krieltjes samen met de aardpeerblokjes in ca 15 minuten gaar. Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook. Voeg de curry pasta toe en roer door.
Voeg de champignons, kikkererwten en het witte gedeelte van de paksoi toe en bak dit ca 4 minuten mee op middelhoog vuur.
Voeg de kokosmelk toe en laat het geheel ca 5 minuten sudderen, zodat de saus iets inkookt.
Voeg als laatste het groen van de paksoi toe en breng de groene curry op smaak met zout. Serveer met de gekookte krieltjes en aardpeer.