Groene curry
Vega

Groene curry

met paksoi, kikkererwten en mini champignons

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 1 gram groene currypasta
  • 100 gram kikkererwten
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 100 mililiter kokosroom
  • 1 stuk(s) paksoi
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 100 gram witte champignons
  • 60 gram zilvervliesrijst
  • 1 gram groene currypasta
  • 200 gram kikkererwten
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 160 mililiter kokosroom
  • 1 stuk(s) paksoi
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 250 gram witte champignons
  • 125 gram zilvervliesrijst
  • 2 gram groene currypasta
  • 300 gram kikkererwten
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 300 mililiter kokosroom
  • 1 stuk(s) paksoi
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 250 gram witte champignons
  • 180 gram zilvervliesrijst
  • 2 gram groene currypasta
  • 400 gram kikkererwten
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 320 mililiter kokosroom
  • 2 stuk(s) paksoi
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 500 gram witte champignons
  • 250 gram zilvervliesrijst

Bereidingswijze

Stap 1

Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Pel en hak de knoflook. Borstel de champignons schoon. Was de paksoi, snijd het witte gedeelte in stukken van ca 2 cm en het groene gedeelte door de helft. Giet de kikkererwten af.

Stap 2

Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking gaar. Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook. Voeg de curry pasta toe en roer goed door.

Stap 3

Voeg de champignons, de kikkererwten en het witte gedeelte van de paksoi toe en bak dit ca 4 minuten mee op middelhoog vuur.

Stap 4

Voeg de kokosmelk toe en laat het geheel ca 5 minuten sudderen, zodat de saus iets inkookt.

Stap 5

Voeg als laatste het groen van de paksoi toe en breng de groene curry op smaak met zout. Serveer deze met de gekookte zilvervliesrijst.