Groene asperges met krokante linzen
Vega

Groene asperges met krokante linzen

en aardappelpuree

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 10 gram amandelschaafsel
  • 0.5 gram boter
  • 0.25 stuk(s) citroen
  • 300 gram groene asperges
  • 2 theelepel(s) honing
  • 1 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 200 gram kruimige aardappelen
  • 80 gram linzen
  • 50 milliliter melk
  • 50 gram roomkaas
  • 5 gram verse dille
  • 20 gram amandelschaafsel
  • 1 gram boter
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 600 gram groene asperges
  • 4 theelepel(s) honing
  • 2 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 400 gram kruimige aardappelen
  • 160 gram linzen
  • 100 milliliter melk
  • 100 gram roomkaas
  • 10 gram verse dille
  • 30 gram amandelschaafsel
  • 1.5 gram boter
  • 0.75 stuk(s) citroen
  • 900 gram groene asperges
  • 6 theelepel(s) honing
  • 3 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 600 gram kruimige aardappelen
  • 240 gram linzen
  • 150 milliliter melk
  • 150 gram roomkaas
  • 10 gram verse dille
  • 40 gram amandelschaafsel
  • 2 gram boter
  • 1 stuk(s) citroen
  • 1200 gram groene asperges
  • 8 theelepel(s) honing
  • 4 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 800 gram kruimige aardappelen
  • 320 gram linzen
  • 200 milliliter melk
  • 200 gram roomkaas
  • 15 gram verse dille

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Vega

Vanaf 46.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Wil je mooie grillstrepen op je asperges? Zorg ervoor dat je grillpan goed heet is en niet te veel olijfolie in de pan doet. Bak de asperges zonder ze te bewegen en keer na 5 minuten om. Grill de andere kant op dezelfde manier zodat er aan beide kanten mooie strepen ontstaan.

Chef Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng een grote pan met water aan de kook.

Stap 2

Doe de linzen in een vergiet en spoel af. Laat goed uitlekken. Doe de linzen in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Pers de knoflook boven de ovenschaal uit en voeg de Italiaanse kruiden, peper en zout toe. Hussel geheel en rooster 25 minuten in de oven. Roer tussentijds om, zodat alle linzen krokant worden.

Stap 3

Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Kook de aardappelen met wat zout in circa 10 minuten gaar. Neem een grill- of koekenpan en verhit hierin wat olie. Bak de asperges op hoog vuur en bestrooi met peper en zout. Gril circa 10 minuten. Verwarm nog kort alvorens serveren.

Stap 4

Snijd 3/4 van de dille fijn. Neem een klein steelpannetje en doe hier de roomkaas, rasp en sap van de citroen, honing, de fijngesneden dille, peper en zout in. Meng het geheel en verwarm op laag vuur. Als de saus warm is, zet het vuur uit.

Stap 5

Als de aardappelen gaar zijn, giet af in een vergiet. Doe de aardappelen terug in de pan en voeg melk, boter en een snuf zout toe. Stamp fijn tot gladde puree. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot het kleur krijgt. Let op: dit gaat al snel, houd de pan in beweging!

Stap 6

Schep de puree op. Leg hierop de asperges. Verdeel de saus en krokante linzen over de asperges. Maak af met amandelschaafsel en de achtergehouden takjes dille.