GRO Oesterzwam burger met aardappeltjes
Vega

GRO Oesterzwam burger met aardappeltjes

en sriracha mayonaise

  • 45 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 1 stuk(s) burgerbroodje
  • 50 gram frietaardappelen
  • 125 gram gegrilde paprika
  • 0.5 stuk(s) gele ui
  • 1 stuk(s) oesterzwamburger
  • 25 gram sriracha mayo
  • 2 stuk(s) burgerbroodje
  • 100 gram frietaardappelen
  • 250 gram gegrilde paprika
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 2 stuk(s) oesterzwamburger
  • 50 gram sriracha mayo
  • 3 stuk(s) burgerbroodje
  • 150 gram frietaardappelen
  • 300 gram gegrilde paprika
  • 1.5 stuk(s) gele ui
  • 3 stuk(s) oesterzwamburger
  • 75 gram sriracha mayo
  • 4 stuk(s) burgerbroodje
  • 200 gram frietaardappelen
  • 500 gram gegrilde paprika
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 4 stuk(s) oesterzwamburger
  • 100 gram sriracha mayo

Bereidingswijze

stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden en was de aardappels (je hoeft ze niet te schillen). Snijdt over de lange kant van de aardappel een klein plat stukje af, zodat hij stabiel ligt. Leg 2 dunne plankjes van gelijke hoogte (maximaal 1 cm) naast elkaar en leg de aardappelen ertussen. Snijd inkepingen in de aardappelen met hele kleine tussenruimte. Dankzij de plankjes ben je er zeker van dat je de aardappel niet helemaal doorsnijdt.

stap 2

Besprenkel de aardappels met olijfolie, peper en zout en zorg dat de olie ook tussen de inkepingen kan druppelen. Zet de aardappels in een ovenschaal in de oven voor maximaal 45 minuten. Je kan af en toe even een beetje olie over de aardappels gieten en tussen de inkepingen. Zo worden ze mooi bruin. Nu heb je even een halfuurtje pauze.

stap 3

Leg na de pauze de gegrilde groenten op een bord en zet de laatste 10 minuten even in de oven erbij zodat ze lekker warm worden. Snijd de uien in dunne ringen en bak ze in een koekenpan (met een beetje roomboter of olie) tot ze flink zijn geslonken en lekker bruin zijn. Zet even apart.

stap 4

Nu ga je de oesterzwamburgers in een beetje olie bakken, voor ongeveer 2 minuten aan elke kant.

stap 5

Snijd het hamburgerbroodje open en leg er wat gegrilde groenten op. Daarna de burger en daarbovenop de uien. Als je nog groenten over hebt, kan je die er ook nog op leggen. Maak het broodje af met de Sriracha-mayonaise.

stap 6

Haal de aardappels uit de oven, serveer met de hamburger en de overgebleven Sriracha mayonaise.