Grillkaasspiesjes met pesto
Vega

Grillkaasspiesjes met pesto

en zomerse salade

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 200 gram aardappel(en)
  • 100 gram grillkaas
  • 1 theelepel(s) honing
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • 1.5 eetlepel(s) olijfolie
  • 20 gram pesto
  • 1 eetlepel(s) roomboter
  • 150 gram tomaatjes
  • 400 gram aardappel(en)
  • 200 gram grillkaas
  • 2 theelepel(s) honing
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 2 theelepel(s) mosterd
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 40 gram pesto
  • 2 eetlepel(s) roomboter
  • 300 gram tomaatjes
  • 600 gram aardappel(en)
  • 300 gram grillkaas
  • 3 theelepel(s) honing
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 1.5 stuk(s) komkommer
  • 3 theelepel(s) mosterd
  • 4.5 eetlepel(s) olijfolie
  • 60 gram pesto
  • 3 eetlepel(s) roomboter
  • 450 gram tomaatjes
  • 800 gram aardappel(en)
  • 400 gram grillkaas
  • 4 theelepel(s) honing
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) komkommer
  • 4 theelepel(s) mosterd
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 80 gram pesto
  • 4 eetlepel(s) roomboter
  • 600 gram tomaatjes

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega Melkvrij

Vanaf 26.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Mocht je geen satéprikkers in huis hebben, dan kun je de kaasblokjes ook los bakken in wat olie in een koekenpan.

Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Schil de aardappelen of boen ze schoon en snijd ze in grote stukken zodat ze gelijkmatig gaar koken. Kook ze in water met zout in 20-25 minuten gaar. Giet af en laat uitdampen in de pan.

Stap 2

Schaaf ondertussen de komkommer in lange repen. Snijd de tomaatjes in kwarten. Doe bij elkaar in een schaal. Klop een dressing van olijfolie, honing en mosterd (verhouding 3:1:1). Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel de salade ermee.

Stap 3

Snijd de stukken grillkaas in iets kleinere blokjes en doe in een kom. Snijd ze niet te klein, anders breken ze als je ze aan de prikker gaat rijgen. Pers de knoflook erboven en meng er een scheut olie door. Rijg de kaasblokjes aan satéprikkers (3 stokjes pp).

Stap 4

Verhit een grillpan en gril de kaasspiesjes in 4-5 minuten gaar. Keer ze regelmatig.

Stap 5

Voeg de boter toe aan de aardappelen en schep om. Verdeel ze daarna over de borden. Leg de kaasspiesjes erbij en schep daar wat pesto over. Serveer met de komkommersalade.