Gnocchi met witte bietjes, tomaten en tijm
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 125 gram gnocchi
- 0.5 stuk(s) groene paprika
- 1 teentje(s) knoflook
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 3 gram tijm
- 1 gram tomaten
- 250 gram witte bieten
- 250 gram gnocchi
- 1 stuk(s) groene paprika
- 2 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) rode ui
- 5 gram tijm
- 2 gram tomaten
- 500 gram witte bieten
- 375 gram gnocchi
- 1.5 stuk(s) groene paprika
- 3 teentje(s) knoflook
- 2 stuk(s) rode ui
- 10 gram tijm
- 3 gram tomaten
- 750 gram witte bieten
- 500 gram gnocchi
- 2 stuk(s) groene paprika
- 4 teentje(s) knoflook
- 2 stuk(s) rode ui
- 10 gram tijm
- 4 gram tomaten
- 1000 gram witte bieten
Bereidingswijze
Schil de witte bietjes en snijd deze in kleine, gelijke blokjes. Breng in een kookpan ruim water met zout aan de kook. Kook de bietjes in ca 15 minuten gaar.
Was en snijd de tomaat in blokjes. Pel en hak de knoflook. Pel en snipper de ui. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook en tijm. Voeg de blokjes tomaat en paprika toe en bak deze ca 2 minuten mee.
Voeg de gekookte bietjes toe aan het groentemengsel en breng op smaak met peper en zout.
Breng in een kookpan ruim water met zout aan de kook. Kook de gnocchi volgens de verpakking beetgaar. Serveer de gnocchi met de biet-tijmsaus.