Gnocchi met spinaziecréme
Vega

Gnocchi met spinaziecréme

en tomaatjes

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 200 gram gnocchi
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 50 milliliter room
  • 0.5 stuk(s) sjalot
  • 200 gram spinazie
  • 75 gram tomaatjes
  • 400 gram gnocchi
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 100 milliliter room
  • 1 stuk(s) sjalot
  • 400 gram spinazie
  • 150 gram tomaatjes
  • 600 gram gnocchi
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 150 milliliter room
  • 1.5 stuk(s) sjalot
  • 600 gram spinazie
  • 225 gram tomaatjes
  • 800 gram gnocchi
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 200 milliliter room
  • 2 stuk(s) sjalot
  • 800 gram spinazie
  • 300 gram tomaatjes

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

1) Wij hebben de tomaatjes door het gerecht gedaan, maar je kunt ze er ook als salade naast serveren, bijvoorbeeld met wat balsamico-azijn. 2) Heb je bloemkool over van de gevulde kippetjes? Serveer gekookte bloemkoolroosjes naast de gnocchi.

Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Halveer de tomaatjes

Stap 2

Verwarm een scheut olijfolie in de hapjespan en fruit hierin de sjalot en de knoflook. Voeg de spinazie toe en bak 3 minuten op hoog vuur.

Stap 3

Voeg de kookroom en een scheutje water toe en doe het geheel in een maatbeker of hoge kom. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout

Stap 4

Verhit wat (olijf)olie in een hapjespan en bak hierin de gnocchi goudbruin. Meng de gnocchi door de saus. Voeg de tomaatjes toe en schep om. Verdeel de gnocchi in saus over de borden en serveer.