Gnocchi met snijbiet en gehaktballetjes
- 25 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
- 15 gram basilicum
- 250 gram gnocchi
- 25 gram graskaas
- 1 teentje(s) knoflook
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 150 gram rundergehakt
- 1 bosje(s) snijbiet
- 1 theelepel(s) venkelzaad
- 30 gram basilicum
- 500 gram gnocchi
- 50 gram graskaas
- 2 teentje(s) knoflook
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 300 gram rundergehakt
- 1 bosje(s) snijbiet
- 2 theelepel(s) venkelzaad
- 45 gram basilicum
- 750 gram gnocchi
- 75 gram graskaas
- 3 teentje(s) knoflook
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 450 gram rundergehakt
- 1 bosje(s) snijbiet
- 3 theelepel(s) venkelzaad
- 60 gram basilicum
- 1000 gram gnocchi
- 100 gram graskaas
- 4 teentje(s) knoflook
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 600 gram rundergehakt
- 2 bosje(s) snijbiet
- 4 theelepel(s) venkelzaad
Benodigdheden
- snijplank
- mes
- kookpan
- zeef
- hapjespan
- rasp
Tip
Heb jij onze kruidenbox? Gebruik wat olijvenkruid of lavas door de saus!
Chef-kok Ruud
Bereidingswijze
Breng een pan met ruim water en wat zout aan de kook. Was de snijbiet zorgvuldig. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Rasp de helft van de graskaas. Pluk de blaadjes basilicum. Toast de venkelzaadjes 2 minuten in de hapjespan. Gebruik je wat extra kruiden uit de kruidenbox? Vijzel deze kruiden dan fijn.
Snijd de snijbiet steeltjes in stokjes en het blad in reepjes. Houd apart van elkaar.
Meng het gehakt met de helft van de knoflook, venkelzaad, geraspte graskaas en kruid met peper en zout. Draai er mooie gehaktballetjes van.
Verwarm de hapjespan. Bak de gehaktballetjes in een scheutje olijfolie in 5 a 10 minuten gaar. Haal uit de pan. Kook ondertussen de gnocchi volgens de verpakking gaar. Giet af en vang een beetje kookvocht op. Fruit knoflook en gnocchi in dezelfde pan, voeg de snijbiet stokjes toe en bak 2 minuten. Voeg de reepjes snijbiet blad toe en verwarm nog 1 minuut.
Voeg tot slot de tomatensaus en gehaktballen toe.
Verdeel de pasta over de borden en maak af met wat geraspte graskaas en basilicumblaadjes.