Gnocchi met gebakken tomaat, groene kool en burrata
Vega

Gnocchi met gebakken tomaat, groene kool en burrata

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 100 gram gnocchi
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 2 gram oregano
  • 50 gram postelein
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 1 gram savooie kool
  • 250 gram trostomaten
  • 50 milliliter water
  • 200 gram gnocchi
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 4 gram oregano
  • 100 gram postelein
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 1 gram savooie kool
  • 500 gram trostomaten
  • 100 milliliter water
  • 300 gram gnocchi
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 6 gram oregano
  • 150 gram postelein
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 1 gram savooie kool
  • 750 gram trostomaten
  • 150 milliliter water
  • 400 gram gnocchi
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 8 gram oregano
  • 200 gram postelein
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 2 gram savooie kool
  • 1000 gram trostomaten
  • 200 milliliter water

Tip

In plaats van burrata kan je ook mozzarella gebruiken.

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Giet het vocht van de burrata en laat de burrata op kamertemperatuur komen, dit is een stuk lekkerder. Pel de rode ui en de knoflook en snipper deze fijn. Snijd de tomaten in partjes en verwijder het kroontje. Snijd de buitenste helft van de groene kool bladeren, zonder de bladkern, in mooie vierkantjes.

Stap 2

Snijd de onderkant van de steeltjes van de postelein, zodat alle blaadjes mooi los zijn en was de postelein voorzichtig in een bakje water. Kook de gnocchi volgens de verpakking gaar, spoel kort af en laat daarna droog stomen.

Stap 3

Bak in een hapjespan de ui en de knoflook stevig aan, voeg de tomaten toe en bak ook deze aan op hoog vuur tot ze beginnen te kleuren.

Stap 4

Voeg daarna de groene kool, de oregano en het water toe en laat het geheel 5 minuten sudderen tot de tomaten zacht zijn.

Stap 5

Breng de saus op smaak met peper en zout en voeg als laatste de postelein en de gekookte gnocchi toe, verwarm nog 3 minuten door tot de postelein geslonken is en de gnocchi weer goed warm.

Stap 6

Serveer de gnocchi in de posteleinsaus en daarop een halve bol burrata, breng op smaak met peper en zout.