Gnocchi met broccoli-spinazie crème
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 5 gram basilicum
- 0.5 stuk(s) broccoli
- 200 gram gnocchi
- 1 teentje(s) knoflook
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 30 gram roomkaas
- 150 gram spinazie
- 10 gram basilicum
- 0.5 stuk(s) broccoli
- 400 gram gnocchi
- 2 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) rode ui
- 60 gram roomkaas
- 300 gram spinazie
- 10 gram basilicum
- 1 stuk(s) broccoli
- 600 gram gnocchi
- 3 teentje(s) knoflook
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 90 gram roomkaas
- 450 gram spinazie
- 15 gram basilicum
- 1 stuk(s) broccoli
- 800 gram gnocchi
- 4 teentje(s) knoflook
- 2 stuk(s) rode ui
- 100 gram roomkaas
- 500 gram spinazie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Familie
Vanaf 49.00 per weekTip
Voeg zo laat mogelijk de saus toe aan je krokante gnocchi's, zo blijven ze lekker crunchy!
Inkoper Marta
Bereidingswijze
Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en snijd ook de steel in stukjes. Snipper de rode ui en snijd de knoflook fijn.
Kook de broccoliroosjes in circa 5 minuten beetgaar, giet af en laat uitlekken. Vang een klein beetje van het kookvocht op en houd apart.
Verwarm een scheut olijfolie in de hapjespan en fruit hierin de rode ui en de knoflook. Voeg de broccoli en de helft van de spinazie toe. Bak 3 minuten mee op hoog vuur.
Zet het vuur laag en blus af met een scheutje van het bewaarde kookvocht. Voeg de roomkaas toe en kruid met zout en peper. Doe het geheel in een maatbeker of kom en pureer het geheel met behulp van een staafmixer tot een gladde saus.
Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak hierin de gnocchi goudbruin. Voeg de gnocchi toe aan de saus. Scheur 2/3 van de blaadjes basilicum grof en voeg toe aan de saus. Voeg ook de achtergehouden spinazie toe en meng goed door. Breng op smaak met zout en peper.
Schep het geheel in diepe borden en maal er wat peper overheen. Garneer met de rest van de basilicum.