Gnocchi met blauwe kaas
en gedroogde salie
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 50 gram blauwe kaas
- 0.5 theelepel(s) gedroogde salie
- 0.5 stuk(s) gele ui
- 150 gram gnocchi
- 75 gram kastanjechampignons
- 2 teentje(s) knoflook
- 0.5 gram pompoen
- 100 gram blauwe kaas
- 1 theelepel(s) gedroogde salie
- 1 stuk(s) gele ui
- 300 gram gnocchi
- 150 gram kastanjechampignons
- 3 teentje(s) knoflook
- 0.75 gram pompoen
- 150 gram blauwe kaas
- 1.5 theelepel(s) gedroogde salie
- 1.5 stuk(s) gele ui
- 450 gram gnocchi
- 225 gram kastanjechampignons
- 4 teentje(s) knoflook
- 1 gram pompoen
- 200 gram blauwe kaas
- 2 theelepel(s) gedroogde salie
- 2 stuk(s) gele ui
- 600 gram gnocchi
- 300 gram kastanjechampignons
- 5 teentje(s) knoflook
- 1 gram pompoen
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega
Vanaf 19.50 per weekTip
Deze blauwe kaas is mild en zacht van smaak, maar voeg hem vooral toe naar smaak.
Chef Charlotte
Bereidingswijze
Zet een pan met water en een snufje zout op het vuur en breng aan de kook. Maak de ui en knoflook schoon, snipper de ui fijn en snijd de knoflook fijn. Maak de champignons schoon en snijd in stukken. Was de pompoen en snijd doormidden. Verwijder de zaadjes en pulp met een grote lepel. Snijd de benodigde hoeveelheid pompoen in blokjes van circa 0,5cm. Snijd eventueel de gedroogde salie wat fijner.
Verwarm een scheutje olie in de pan en fruit er de knoflook en de ui in aan. Voeg daarna de champignons en pompoenblokjes toe en bak tot de champignons goudbruin zijn en de pompoenblokjes gaar zijn. Prik met een vork in de pompoenblokjes om te testen of ze gaar zijn.
Voeg de gnocchi toe aan de pan met kokend water. Zorg dat het water echt kookt, om de kooktijd aan te kunnen houden. Kook de gnocchi in circa 2 minuten gaar, giet af en bewaar wat kookvocht. De gnocchi is gaar wanneer deze boven komt drijven.
Roer de gekookte gnocchi door de groenten en voeg wat kookvocht en de gedroogde salie toe.
Brokkel de blauwe kaas. Voeg de blauwe kaas naar smaak toe aan de pan en laat nog heel even smelten.
Serveer de gnocchi in diepe borden en kruid met peper.