Gnocchi met blauwe kaas
Vlees

Gnocchi met blauwe kaas

met kipfilet en gedroogde salie

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 50 gram blauwe kaas
  • 0.5 theelepel(s) gedroogde salie
  • 0.5 stuk(s) gele ui
  • 150 gram gnocchi
  • 75 gram kastanjechampignons
  • 120 gram kipfiletblokje(s)
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) pompoen
  • 100 gram blauwe kaas
  • 1 theelepel(s) gedroogde salie
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 300 gram gnocchi
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 240 gram kipfiletblokje(s)
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 0.75 stuk(s) pompoen
  • 150 gram blauwe kaas
  • 1.5 theelepel(s) gedroogde salie
  • 1.5 stuk(s) gele ui
  • 450 gram gnocchi
  • 225 gram kastanjechampignons
  • 360 gram kipfiletblokje(s)
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) pompoen
  • 200 gram blauwe kaas
  • 2 theelepel(s) gedroogde salie
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 600 gram gnocchi
  • 300 gram kastanjechampignons
  • 480 gram kipfiletblokje(s)
  • 5 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) pompoen

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Deze blauwe kaas is mild en zacht van smaak, maar voeg hem vooral toe naar smaak.

Chef Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Zet een pan met water en een snufje zout op het vuur en breng aan de kook. Maak de ui en knoflook schoon, snipper de ui fijn en snijd de knoflook fijn. Maak de champignons schoon en snijd in stukken. Was de pompoen en snijd doormidden. Verwijder de zaadjes en pulp met een grote lepel. Snijd de benodigde hoeveelheid pompoen in blokjes van circa 0,5cm. Snijd eventueel de gedroogde salie wat fijner.

Stap 2

Verwarm een scheutje olie in de pan en fruit er de knoflook en de ui in aan. Voeg daarna de champignons en pompoenblokjes toe en bak tot de champignons goudbruin zijn en de pompoenblokjes gaar zijn. Prik met een vork in de pompoenblokjes om te testen of ze gaar zijn.

Stap 3

Voeg de gnocchi toe aan de pan met kokend water. Zorg dat het water echt kookt, om de kooktijd aan te kunnen houden. Kook de gnocchi in circa 2 minuten gaar, giet af en bewaar wat kookvocht. De gnocchi is gaar wanneer deze boven komt drijven.

Stap 4

Verhit ondertussen olie in een pan en bak de kipblokjes circa 8 minuten. Check na 8 minuten of de kipblokjes gaar zijn en bak indien nodig wat langer.

Stap 5

Roer de gekookte gnocchi en de gebakken kipblokjes door de groenten en voeg wat kookvocht en de gedroogde salie toe. Brokkel de blauwe kaas. Voeg de blauwe kaas naar smaak toe aan de pan en laat nog heel even smelten.

Stap 6

Serveer de gnocchi in diepe borden en kruid met peper.