Gnocchi met andijvie en tomatensaus
Vega

Gnocchi met andijvie en tomatensaus

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 0.5 stuk(s) andijvie
  • 200 gram gnocchi
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 125 gram oesterzwammen
  • 15 gram pompoenpitten
  • 1 stuk(s) sjalot
  • 100 gram tomaten
  • 1 stuk(s) andijvie
  • 400 gram gnocchi
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 250 gram oesterzwammen
  • 30 gram pompoenpitten
  • 2 stuk(s) sjalot
  • 200 gram tomaten
  • 1.5 stuk(s) andijvie
  • 600 gram gnocchi
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 375 gram oesterzwammen
  • 45 gram pompoenpitten
  • 3 stuk(s) sjalot
  • 300 gram tomaten
  • 2 stuk(s) andijvie
  • 800 gram gnocchi
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 500 gram oesterzwammen
  • 60 gram pompoenpitten
  • 4 stuk(s) sjalot
  • 400 gram tomaten

Benodigdheden

  • staafmixer
  • 1 kookpan
  • 1 kleine kookpan
  • hapjespan

Bereidingswijze

Stap 1

Pel de knoflook en de sjalot en snipper deze fijn. Snijd de tomaten in grove stukken en pureer deze fijn met een staafmixer. Fruit in een klein pannetje op middelmatig vuur de knoflook en de ui kort aan in een scheutje olijfolie. Voeg de gepureerde tomaten toe en laat dit geheel 10 minuten op laag vuur sudderen met de deksel op de pan.

Stap 2

Snijd de andijvie in stukjes, was deze grondig en scheur de oesterzwammen in reepjes. Kook de gnocchi af volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 3

Bak de oesterzwammen op hoog vuur gaar in een scheutje olijfolie in ongeveer 3 minuten. Voeg de andijvie toe als oesterzwammen gaar zijn en roerbak dit tot het geslonken is.

Stap 4

Voeg daarna de zelfgemaakte tomatensaus en de gnocchi toe, verwarm het geheel nog 1 minuut goed door en breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Garneer het gerecht op het bord af met de pompoenpitjes.