Gnocchi
Vega

Gnocchi

met broccoli-spinazie crème

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 5 gram basilicum
  • 0.25 stuk(s) broccoli
  • 150 gram gnocchi
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 150 gram spinazie
  • 50 gram zure room
  • 10 gram basilicum
  • 0.5 stuk(s) broccoli
  • 300 gram gnocchi
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 300 gram spinazie
  • 100 gram zure room
  • 10 gram basilicum
  • 0.5 stuk(s) broccoli
  • 450 gram gnocchi
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 400 gram spinazie
  • 135 gram zure room
  • 15 gram basilicum
  • 1 stuk(s) broccoli
  • 600 gram gnocchi
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 500 gram spinazie
  • 200 gram zure room

Tip

Voeg je krokante gnocchi's zo laat mogelijk toe aan de saus, zo blijven ze lekker crunchy!

Inkoper Maaike

Bereidingswijze

STAP 1

Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en snijd ook de steel in stukjes. Snipper de rode ui en snijd de knoflook fijn.

STAP 2

Kook de broccoliroosjes in 5 minuten beetgaar, giet af en laat uitlekken. Vang een klein beetje van het kookvocht op en houd apart.

STAP 3

Verwarm een scheut olijfolie in de hapjespan en fruit hierin de rode ui en de knoflook. Voeg de broccoli en de helft van de spinazie toe. Bak 3 minuten mee op hoog vuur.

STAP 4

Zet het vuur laag en blus af met een scheutje van het bewaarde kookvocht. Voeg de zure room toe en laat 8 minuten zachtjes pruttelen. Kruid met peper en zout. Pureer het geheel met behulp van een staafmixer tot een gladde saus.

STAP 5

Verhit olijfolie in een hapjespan en bak hierin de gnocchi goudbruin. Voeg de gnocchi toe aan de saus. Scheur 2/3 van de blaadjes basilicum grof en voeg toe aan de saus. Voeg ook de achtergehouden spinazie toe en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.

STAP 6

Schep de gnocchi met saus en spinazie op de borden. Garneer met de rest van de basilicum.