Gewokte witlof met honing en kervel krieltjes
- 35 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
- 1 eetlepel(s) balsamico-azijn
- 1 stuk(s) groenteburger
- 5 theelepel(s) honing
- 5 gram kervel
- 2 stuk(s) witlof
- 2 eetlepel(s) balsamico-azijn
- 2 stuk(s) groenteburger
- 10 theelepel(s) honing
- 10 gram kervel
- 4 stuk(s) witlof
- 3 eetlepel(s) balsamico-azijn
- 3 stuk(s) groenteburger
- 15 theelepel(s) honing
- 15 gram kervel
- 6 stuk(s) witlof
- 4 eetlepel(s) balsamico-azijn
- 4 stuk(s) groenteburger
- 20 theelepel(s) honing
- 20 gram kervel
- 9 stuk(s) witlof
Benodigdheden
- bakpan
- vergiet
- wok
- snijplank
- mes
- kookpan
Bereidingswijze
Breng een pan met water en zout aan de kook om de krieltjes in te koken. Was de kruiden en de krieltjes en maak de witlof schoon, indien nodig. Snijd de krieltjes doormidden. Hak de kruiden grof.
Verwarm een bakpan met een scheutje olie. Bak de herfstburger in ongeveer 10-12 minuten rustig gaar.
Kook de krieltjes in 8-10 minuten gaar. Giet af en voeg een klontje boter of scheutje olijfolie toe. Kruid met peper, zout en gehakte kruiden. Zet apart met de deksel op de pan.
Snijd ondertussen de witlof in de lengte doormidden. Verwijder de bittere hartjes. Snijd vervolgens in repen van 1 Ć 2 cm. Niet te dun!
Verwarm de wok op hoog vuur met een scheutje olie. Wok de witlof 2-3 minuten en breng op smaak met peper, zout, honing en balsamico azijn.
Verdeel de witlof, de krieltjes en de groentenburger over de borden.