Gevulde portobello
Vlees

Gevulde portobello

met frisse yoghurtsaus en couscous

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 1 stuk(s) beschuit
  • 0.25 stuk(s) citroen
  • 100 mililiter groentebouillon
  • 1 theelepel(s) honing
  • 100 gram kalkoengehakt
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
  • 10 gram platte peterselie
  • 1 stuk(s) portobello
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 25 gram veldsla
  • 75 gram volkoren couscous
  • 50 mililiter volle yoghurt
  • 2 stuk(s) beschuit
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 200 mililiter groentebouillon
  • 2 theelepel(s) honing
  • 200 gram kalkoengehakt
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 2 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
  • 20 gram platte peterselie
  • 2 stuk(s) portobello
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 50 gram veldsla
  • 150 gram volkoren couscous
  • 100 mililiter volle yoghurt
  • 3 stuk(s) beschuit
  • 0.75 stuk(s) citroen
  • 300 mililiter groentebouillon
  • 3 theelepel(s) honing
  • 300 gram kalkoengehakt
  • 6 teentje(s) knoflook
  • 3 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
  • 30 gram platte peterselie
  • 3 stuk(s) portobello
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 75 gram veldsla
  • 225 gram volkoren couscous
  • 150 mililiter volle yoghurt
  • 4 stuk(s) beschuit
  • 1 stuk(s) citroen
  • 400 mililiter groentebouillon
  • 4 theelepel(s) honing
  • 400 gram kalkoengehakt
  • 8 teentje(s) knoflook
  • 4 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
  • 40 gram platte peterselie
  • 4 stuk(s) portobello
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 100 gram veldsla
  • 300 gram volkoren couscous
  • 200 mililiter volle yoghurt

Tip

Was de portobello en andere soorten paddenstoelen nooit onder de kraan. Paddenstoelen nemen snel vocht op en zo verliezen ze hun smaak. Zonde natuurlijk! Met een keukenpapiertje of borsteltje kun je paddenstoelen gemakkelijk schoonmaken, geen water voor nodig dus!

Inkoper Marta

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en pers de knoflook uit in een bakje. Was de peterselie en snijd fijn.

Stap 2

Verhit wat olie in een hapjespan en fruit de ui en de helft van de knoflook. Voeg het kalkoengehakt toe en bak 8 minuten op hoog vuur mee. Kruid met peper en zout. Voeg op het einde 1/3e van de peterselie toe en zet het vuur uit.

Stap 3

Verwijder eventueel wat zand van de portobello's met keukenpapier en leg de portobello's op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwijder het steeltje van de portobello. Snijd het steeltje in stukjes en voeg toe aan de pan met gehakt. Smeer de portobello's aan beide kanten in met olijfolie en bestrooi met peper en zout.

Stap 4

Verkruimel een beschuit. Vul de portobello's met het gehaktmengsel en bestrooi met een laag beschuitkruimels. Schuif de bakplaat in de oven en bak 15 minuten. Breng water aan de kook voor de bouillon en los de bouillon op. Als de bouillon kookt, voeg de couscous toe en zet het vuur uit. Laat de couscous garen in de bouillon. Roer tussendoor met een vork zodat het niet gaat klonteren.

Stap 5

Was de citroen en dep droog. Doe voor de yoghurtsaus de yoghurt, knoflook, 1/3e van de peterselie, honing, peper en zout in een kommetje. Rasp wat citroenrasp boven het kommetje. Snijd de citroen doormidden en pers uit. Voeg 1/3e van het sap toe aan de yoghurt en roer geheel.

Stap 6

Als de couscous gaar is, voeg extra vierge olijfolie en de rest van het citroensap en peterselie toe. Was de veldsla in een vergiet en laat uitlekken. Haal de portobello's uit de oven en laat afkoelen. Voeg de veldsla toe aan de couscous en verdeel de couscous over de borden. Schep wat van de yoghurtsaus op de couscous en leg de portobello er bovenop.